Allianz má nového finančního ředitele

Allianz má nového finančního ředitele

Novým členem představenstva Allianz pojišťovny a Allianz penzijní společnosti, který od 1. června zodpovídá za oblast financí, je Venelin Yanakiev. Na pozici CFO vystřídal Petra Sosíka, který se od června připojil k regionálnímu týmu Allianz ve Vídni, kde zastává pozici Regionálního finančního ředitele Allianz pro střední a východní Evropu. Yanakiev současně zůstává také ve své stávající pozici CFO Allianz na Slovensku.

Venelin Yanakiev se v oblasti pojišťovnictví a financí pohybuje od roku 1999 a působil v pojišťovnách v USA, Holandsku a Maďarsku. V roce 2011 se připojil k týmu Allianz v Mnichově, kde se věnoval pojistné matematice a řízení kapitálu. Od prosince 2017 je CFO Allianz – Slovenskej poisťovne.

Bakalářský titul z aplikované ekonomie získal na American University v Bulharsku, vysokoškolské studium dokončil na University of Notre Dame v USA s titulem Master of Arts z ekonomie.

Petr Sosík byl finančním ředitelem Allianz od roku 2019. Jako regionální CFO bude odpovídat za řízení financí, rizik a pojistné matematiky.

Zdroj informací

Allianz pojišťovna, a.s. a NejBusiness.cz

Datum

1. června 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1759 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál