Ministr zemědělství Zdeněk Nekula jmenoval nového ředitele Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula jmenoval nového ředitele Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem

Novým ředitelem Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem (ÚHÚL) se stane Jaroslav Kubišta, který dosud působil ve funkci náměstka. K 1. červnu 2022 ho do čela ÚHUL jmenoval ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL). Jaroslav Kubišta tak nahradí dosavadního dlouholetého ředitele Jaromíra Vašíčka.

Do čela Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem jmenoval ministr zemědělství Zdeněk Nekula k 1. červnu Jaroslava Kubištu, který doposud působil ve funkci náměstka ředitele pro hospodářskou úpravu a ekologii lesů. Dosavadnímu řediteli Jaromíru Vašíčkovi, který odchází do důchodu, ministr poděkoval za jeho práci ve vedení ústavu.

„Jsem přesvědčen, že nově jmenovaný ředitel má odborné předpoklady, manažerské schopnosti a velké zkušenosti v oboru, očekávám od něj proto profesionalitu, s níž naváže na vynikající výsledky svého předchůdce,“ řekl ministr zemědělství Zdeněk Nekula.

Jaroslav Kubišta se narodil 6. dubna 1974. Vystudoval lesní inženýrství na Fakultě lesnické České zemědělské univerzity, doktorské studium absolvoval v oboru Hospodářská úprava lesů. V Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem pracuje od roku 1997, od roku 2010 ve funkci náměstka ředitele pro hospodářskou úpravu a ekologii lesů.

Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem je organizační složkou státu zřízenou Ministerstvem zemědělství (MZe). Funguje jako odborná organizace MZe pro lesnictví a myslivost. Působnost ústavu je celorepubliková, ústředí sídlí v Brandýse nad Labem. V současné době je ÚHÚL pověřen zejména inventarizací lesů v České republice, vyhotovováním a správou Oblastních plánů rozvoje lesů, včetně zajišťování jednotného typologického systému České republiky a zajišťováním funkce Informačního datového centra odvětví lesního hospodářství a myslivosti.

Zdroj informací

Ministerstvo zemědělství ČR a NejBusiness.cz

Datum

31. května 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.5797 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál