Jaromír Staroba novým prezidentem asociace ABSL

Jaromír Staroba novým prezidentem asociace ABSL

Novým prezidentem asociace ABSL byl zvolen Jaromír Staroba (39). V čele organizace, která na českém trhu sdružuje poskytovatele podnikových, zákaznických a IT služeb, vystřídá Otu Kulhánka, jenž stál u jejího zrodu v roce 2013. Od té doby prošel celý obor i samotná ABSL dynamickým růstem a rozvojem. V 350 centrech zaměřených na vysoce kvalifikovanou a inovativní práci dnes působí 145 000 zaměstnanců a předpokládá se další růst sektoru až na 200 tisíc zaměstnanců do roku 2025. Cílem Jaromíra Staroby je podpora dalšího rozmachu sektoru, zaměřit se chce nejen na spolupráci s autoritami státní správy, ale i na sdílení znalostí a zkušeností mezi členy a další transformaci a digitalizaci sektoru.

Jaromír Staroba vystudoval obory Mezinárodní obchod a Logistika na Vysoké škole ekonomické v Praze. Své první profesní zkušenosti sbíral v dopravní společnosti Gebrüder Weiss. Od roku 2006 působí v pivovarnickém koncernu Anheuser-Busch InBev, kde se postupně věnoval logistice, řízení dodavatelského řetězce, HR, projektovému řízení a digitální transformaci. Od roku 2019 je součástí představenstva ABSL. V roce 2020 byl jmenován ředitelem pražského centra ABInBev Digital Hub, kde vede tým 900 expertů na logistiku, HR, finance a zákaznickou a digitální zkušenost, a v této roli bude působit souběžně se svým prezidentským postem v rámci asociace ABSL.

„Velmi si cením důvěry, kterou ve mne svou volbou vložilo představenstvo asociace ABSL. V roli prezidenta bych rád využil svých zkušeností a přispěl řešení mnoha palčivých problémů, které znesnadňují rozmach našeho oboru. Patří k nim nejen dlouhodobě skloňovaný nedostatek lidských zdrojů s relevantním vzděláním, ale i málo pružná legislativa v oblasti zahraničního náboru či pracovní flexibility. Jsem si jist, že si náš obor zaslouží výraznější podporu, neboť jsou to právě centra služeb, která mají potenciál podržet českou ekonomiku a změnit Českou republiku na zemi kvalifikované práce,“ říká Jaromír Staroba, nastupující prezident ABSL.

Jaromír Staroba je ženatý a má dvě děti. K jeho koníčkům patří rodina, cestování a tenis.

Zdroj informací

Mezinárodní asociace bezpečnostního managementu - ASIS CZ, z.s. a NejBusiness.cz

Datum

27. května 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1861 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál