Hlavním ekonomem Colossea se stal Kryštof Míšek

Hlavním ekonomem Colossea se stal Kryštof Míšek

Kryštof Míšek byl v dubnu 2022 jmenován hlavním ekonomem obchodníka s cennými papíry Colosseum. Míšek donedávna působil v konglomerátu firem Trinity bank, FCM Bank a SAB o.c.p., kde se věnoval technickým a fundamentálním analýzám investic, podílel se na řízení aktiv a pasiv banky a proprietary tradingu.

Míšek absolvoval Národohospodářskou fakultu Vysoké školy ekonomické v Praze a následně získal stipendium pro studium magisterského programu Philosophy, Politics, Economics na CEVRO Institutu. Absolvoval stáže například v Asociaci pro mezinárodní otázky (AMO) nebo u OECD v Paříži, kde působil v rámci rozpočtového výboru jako poradce velvyslance ČR Petra Gandaloviče. Tři roky pracoval také jako broker v investičním zprostředkovateli pro Atlantik FT (dnešní J&T Banka). Poté byl zodpovědný za obchodování na mezibankovním trhu a burze pro společnosti Trinity bank, FCM Bank a SAB o.c.p. Aktuálně dokončuje studium oboru hospodářské a politické dějiny na VŠE.

„Příležitost podílet se na rozvoji stabilního obchodníka s cennými papíry s dlouholetou tradicí mě velmi zaujala. Věřím, že budu moci svojí osobou obohatit analytické zázemí této instituce. Ke komoditám jakožto investičnímu produktu s vysokou přidanou hodnotou mám dlouhodobě velmi pozitivní vztah a oceňuji pečlivost osobního přístupu týmu Colossea ke svým klientům,“ komentuje svůj nástup.

Kryštof Míšek bude v Colosseu vést oddělení odpovědné za ekonomické a akciové analýzy.

„Od hlavního ekonoma očekáváme hlubokou znalost dosavadního ekonomického vývoje a věrohodný odhad vývoje budoucího. V Kryštofovi jsme našli analytického finančního odborníka se silnými komunikačními a matematickými dovednostmi, schopností pochopit a vyhodnotit tržní pohyby a dívat se na dění holisticky a v širokém kontextu,“ komentuje Míškův start ředitel a předseda představenstva Pavel Fuchs.

Kryštof Míšek se kapitálovými trhy zabývá přes deset let. Aktuální ekonomické dění pravidelně komentuje v sekci Pohled tradera pro Newstream.cz.

Zdroj informací

Colosseum a NejBusiness.cz

Datum

27. dubna 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3087 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál