Tomáš Korbas povede nový útvar Mezinárodní Acquiring ve skupině ČSOB

Tomáš Korbas povede nový útvar Mezinárodní Acquiring ve skupině ČSOB

S účinností od 1. března 2022 se stane Tomáš Korbas výkonným ředitelem zodpovědným za nový útvar Mezinárodní Acquiring ve skupině ČSOB. Přesune se tak z pozice člena představenstva ČSOB Leasing, ve které byl zodpovědný za oblasti řízení Financí, úvěrových a nefinančních rizik a podílel se na celkovém řízení společnosti.

Nový útvar Mezinárodní Acquiring, v zóně Inovace, Digital a Data Míši Lhotkové, se zaměřuje na oblasti akceptace platebních karet a technologického řešení pro platby, jak v kamenných obchodech, tak světě E-commerce. Tomáš se ve své nové roli zaměří zejména na vývoj a bezpečnost procesů spojených s online platbami a oblastí technologických inovací a vývoje platebních řešení. Vedle udržení naší vedoucí pozice v karetním acquiringu v České republice bude mít se svým týmem na starosti další rozvoj naší dceřiné firmy pro akceptaci karet KHPayment Services v Maďarsku.

Tomáš si do nové pozice přináší řadu bohatých zkušeností z bankovního trhu, ve kterém se pohybuje již od roku 1997. V ING Bank pracoval nejprve jako Account Manager zodpovědný za mezinárodní klienty z řad Automotive a FMCG. Od roku 2001 pracoval na pozici Head of Structured Products, ve které byl zodpovědný za Trade Finance a oblast poradenství. Mezi lety 2004 až 2009 pracoval ve společnosti Volksbank CZ, kde měl na starosti vybudování produktů pro oblast Trade Finance. Od roku 2005 měl na starosti také korporátní pobočky v Čechách a byl členem výkonného managementu banky. Od roku 2009 pracuje Tomáš ve skupině ČSOB. V roce 2010 se stal ředitelem pro vymáhání a restrukturalizace korporátních úvěrů. V roce 2015 přestoupil na pozici ředitele pro korporátní a bankovní úvěry. Od roku 2018 je v pozici člena představenstva ČSOB Leasing, ve které se zaměřuje zejména na oblast optimalizace a automatizaci procesů v oblasti řízení rizik a financí.

Tomáš vystudoval Ekonomickou univerzitu v Bratislavě, konkrétně Podnikohospodářskou fakultu v Košicích – obor Mezinárodní obchod. Studijní pobyt na Erasmově univerzitě v Rotterdamu zakončil titulem MScBA.

Zdroj informací

Československá obchodní banka, a. s. a NejBusiness.cz

Datum

26. února 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.7975 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál