Novou CEO JRD Land je Alexandra Tomášková

Novou CEO JRD Land je Alexandra Tomášková

Divize JRD Land, člen rychle expandující skupiny JRD Group, uvedla 1. února do funkce novou CEO Alexandru Tomáškovou. Firma s tržní hodnotou podepsaných akvizičních smluv 2,2 mld. Kč se bude pod jejím vedením soustředit na rychlý rozvoj portfolia stavebních pozemků a větších územních celků pro budoucí udržitelnou výstavbu. Developerské společnosti JRD Development, jež je dalším členem JRD Group, by tak měly být do roku 2025 předány stavební parcely v hodnotě až 15 mld. Kč. Alexandra Tomášková, která dříve pracovala na vysokých manažerských postech ve společnostech Red Group, Skanska Property Czech Republic a JLL, vystřídá ve funkci Martina Svobodu. Ten bude nadále působit na pozici CEO divize JRD Development a zároveň se bude moci - jako člen vedení JRD Group - intenzivněji věnovat rozvoji a růstu celé skupiny.

Mezi hlavní cíle divize JRD Land patří akvizice stavebních pozemků a jejich následné zhodnocování. Alexandra Tomášková v nové pozici zúročí bohaté zkušenosti, které nabyla během působení v managementu významných developerských či realitně-poradenských firem. V komerční divizi společnosti Skanska byla zodpovědná za řízení marketingu a pronájmu projektů, známých svým důrazem na udržitelnost, kvalitní architekturu, design a příjemné pracovní prostředí: jako například City Green Court, Corso Court, Five, Visionary nebo Parkview. Od roku 2018 zde navíc vedla celou českou a později i maďarskou divizi. V realitně-poradenské společnosti JLL měla na starosti kancelářský sektor: zabývala se zejména pronájmy, strategií pracovního prostředí, projektovým řízením a ESG poradenstvím. Do její pracovní náplně patřila i spolupráce s oddělením kapitálových trhů v oblasti služeb pro kancelářský trh a s dalšími týmy ve struktuře JLL.

„Ve svém angažmá v JRD Land vidím příležitost posunout se dál ve svém profesním rozvoji a zároveň pracovat s opravdovými profesionály v oboru. Velkou část profesního života jsem se věnovala tematice udržitelného developmentu, a proto mě nabídka JRD Land okamžitě oslovila. Celá skupina JRD Group je totiž velmi úzce spjata právě s šetrnou výstavbou, energetikou z obnovitelných zdrojů a zelenými investicemi. Díky tomu, že se budu zabývat i příležitostmi z komerčního sektoru, věřím, že zde mé zkušenosti a know-how naleznou plné uplatnění,“ říká Alexandra Tomášková. „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo získat tak renomovaného odborníka, jakým Alexandra Tomášková bezesporu je. Oslovily nás nejen její bohaté znalosti a zkušenosti z realitního trhu, ale také dlouholetá praxe v oboru udržitelného developmentu. Jsme přesvědčení, že Alexandra přispěje k dalšímu růstu již velmi dobře etablované značky JRD,“ dodává Martin Svoboda, CEO společnosti JRD Development.

Alexandra Tomášková je absolventkou Slezské univerzity v Opavě, kde vystudovala anglickou filologii. Hovoří anglicky, francouzsky a německy. Mezi její zájmy patří rekreační sport (běh, lyžování, jóga) a cestování.

Zdroj informací

JRD Group a.s. a NejBusiness.cz

Datum

6. února 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.212 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál