Škoda Transportation jmenovala nového šéfa obchodu a člena představenstva

Škoda Transportation jmenovala nového šéfa obchodu a člena představenstva

K dnešnímu dni se stal Mike Niebling (55) novým Senior Viceprezidentem pro Obchod a členem představenstva společnosti Škoda Transportation.

Přední evropský výrobce vozidel pro hromadnou dopravu tak nadále posiluje TOP management a vysílá jasný signál, že se chce ještě více zaměřit na prodej svých produktů na další trhy, a to i v západní Evropě. Skupina Škoda Transportation je součástí Skupiny PPF.

"Naším dlouhodobým cílem je posilovat naši pozici na klíčových trzích, a také se ještě více prosadit v západní Evropě, kde vidíme veliký potenciál. Mike Niebling má velmi bohaté zkušenosti s prodejem kolejových vozidel po celé Evropě a bude tak pro celou skupinu velkým přínosem a pomůže nám v naplnění našich vytyčených cílů. Tento krok je tak dalším z mnoha, kterými podporujeme naše ambice stát se klíčovým hráčem ve výrobě vlaků, tramvají i ostatních prostředků hromadné dopravy po celé Evropě," Petr Brzezina, Prezident skupiny Škoda Transportation.

Ve skupině Škoda Transportation bude Mike Niebling zodpovědný za globální obchod, kde se bude zaměřovat zejména na kolejová vozidla (vlaky, tramvaje a metro). Klíčovou roli v tom budou hrát jeho bohaté zkušenosti, protože se v prodeji těchto dopravních prostředků pohybuje již více než 21 let.

Mike Niebling vystudoval strojní inženýrství se zaměřením na technologii kolejových vozidel na Technické univerzitě v Drážďanech. Hned po studiu nastoupil do společnosti Bombardier Transportation, kde působil téměř 29 let, a to zejména na vysokých manažerských postech. Měl na starost prodej kolejových vozidel, lokomotiv napříč celou Evropou. Kromě již zavedených trhů se zabýval i rozšiřováním obchodních příležitostí na nové trhy.

Skupina Škoda Transportation má více než 160letou tradici strojírenské výroby a patří mezi přední evropské výrobce vozidel pro hromadnou dopravu. Zákazníkům nabízí jednopodlažní i dvoupodlažní vlaky, tramvaje, metro, trolejbusy, elektrobusy a u všech produktů zajišťuje i full servis. Nyní skupina vyrábí vlaky nejen pro Českou republiky, ale také na Slovensko, do Lotyšska i Estonska. V brzké době představí první soupravu metra pro Varšavu a vyrábí také tramvaje pro sedm německých měst (např. Mannheim a Bonn), Helsinky a také pro Ostravu, Plzeň a Brno.

Zdroj informací

ŠKODA TRANSPORTATION a.s. a NejBusiness.cz

Datum

1. února 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.5837 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál