Novým generálním ředitelem banky ING v České republice se stal Erik Fortgens

Novým generálním ředitelem banky ING v České republice se stal Erik Fortgens

V letošním roce slaví banka ING 30 let působení na českém trhu. Nově ji od 1. ledna vede Erik Fortgens (49). Původně šéf korporátních služeb banky přebírá pozici generálního ředitele po Roelu Huismanovi, který byl jmenován vedoucím změn v nově založené globální oddělení ING Payments and Settlement utility.

Erik Fortgens působí v bance ING přes dvacet let a má významné mezinárodní obchodní zkušenosti. Do české ING nastoupil 1. října 2020 na pozici ředitele korporátního bankovnictví. Předtím vedl tým korporátních prodejů pro finanční trhy v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika složený z více než 100 odborníků v 18 zemích.

„Kvůli světové pandemii a rozhodnutí ING ke konci roku 2021 opustit český trh retailového bankovnictví, jsme se v loňském roce nacházeli ve stavu neustálých změn a obklopovalo nás mnoho nejistot. Naštěstí jsme se mohli spolehnout na fungující pracovní prostředí a fantastické kolegy. Bylo úžasné sledovat, jak nám na sobě v ING vzájemně záleží. Přestože většinu času pracujeme z domova, daří se nám udržet plány, rozvíjet naše podnikání a přitom dbát na zdraví našich zaměstnanců,“ říká Erik Fortgens.

„Naše aktivity v oblasti korporátního bankovnictví mají v České republice už třicetiletou historii a během těchto let jsme si s našimi klienty vybudovali dlouhodobé vztahy. V roce 2022 se i nadále zaměříme na další posilování naší pozice průkopníka a šampiona v oblasti udržitelnosti a při transformaci na udržitelné podnikání budeme pomáhat i našim klientům. Zároveň jim můžeme prostřednictvím naší mezinárodní sítě a expertních zkušeností v různých sektorech poskytovat spolehlivá řešení v oblasti financování přímo na míru.“

ING dlouhodobě podporuje neziskové organizace a lokální komunity. V květnu 2021 se Erik Fortgens stal předsedou ING Bank fondu Nadace Terezy Maxové a aktivně se podílí na společných projektech. S nadací spolupracuje banka ING už více než 16 let.

Erik Fortgens žije v Praze, je ženatý s manželkou Sabine a mají spolu desetiletá dvojčata. Ve volném čase rád čte, cestuje, běhá a jezdí na horském kole.

Zdroj informací

ING Bank N.V. a NejBusiness.cz

Datum

8. ledna 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1146 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál