Ivan Bartoš byl uveden do funkce ministra pro místní rozvoj

Ivan Bartoš byl uveden do funkce ministra pro místní rozvoj

Dnes byl do funkce ministra pro místní rozvoj uveden místopředseda vlády ČR Ivan Bartoš. Za priority považuje především rychlou digitalizaci státní správy a řešení dostupného bydlení.

„Máme před sebou na resortu místního rozvoje mnoho práce a já se jí hodlám zhostit s plným nasazením a jasnou vizí. V rámci agendy MMR je nezbytně nutné řešit hned několik zásadních priorit, které mají přímý dopad na životy našich občanů. Na prvním místě je to problematika bydlení. Naše země se potýká s bytovou krizí, jejíž řešení skutečně nesnese odklad. Zcela stěžejní je pak posílení transparentnosti veřejných zakázek, stejně tak zvýšení transparentnosti a efektivity čerpání evropských fondů. Prioritou pro mne bude i strategické plánování rozvoje regionů založené na přesných datech,“ uvedl nový ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš. V neposlední řadě chce ministr klást silný důraz na rozvoj digitalizace, které se z pozice vícepremiéra bude také intenzivně věnovat.

Ivan Bartoš je předsedou České pirátské strany. Od října 2017 je také poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. V listopadu 2017 byl zvolen předsedou Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Významným způsobem se podílel na legislativě, která občanům garantuje právo na digitální službu.

Zdroj informací

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a NejBusiness.cz

Datum

17. prosince 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3345 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál