SOTIO posiluje strategickou expertní radu o světově uznávané onkologické odborníky

SOTIO posiluje strategickou expertní radu o světově uznávané onkologické odborníky

SOTIO Biotech, biotechnologická společnost vlastněná skupinou PPF, oznámila rozšíření svého poradního sboru – strategické expertní rady – o tři světově uznávané onkologické specialisty v oboru klinického výzkumu, business developmentu a uvádění farmaceutických produktů na trh. Novými členy strategické expertní rady se stávají Dr. Alise Reicin, Dr. Josep Tabernero, Ph.D., a Dr. Anthony Tolcher, FRCPS(C).

„S čerstvě posílenou strategickou expertní radou a s její odbornou pomocí můžeme dále rozšiřovat a zlepšovat špičkový onkologický výzkum a vývoj, rozvíjet strategická partnerství a připravit se na uvádění našich přípravků na trh,“ uvedl profesor Radek Špíšek, generální ředitel SOTIO. „Dr. Reicin, Dr. Tabernero a Dr. Tolcher jsou mezinárodně uznávaní odborníci v onkologickém výzkumu a vývoji a pro SOTIO budou významným přínosem jako lékaři i experti v oblasti biotechnologií. Věříme, že nám pomohou dosáhnout strategických cílů v oblasti klinického vývoje našich inovativních protinádorových přípravků i rozvoje strategických partnerství.“

Profily nových členů strategické expertní rady:

Dr. Alise Reicin je generální ředitelkou společnosti Tectonic Therapeutic. Předtím byla prezidentkou globálního klinického vývoje společnosti Celgene, kde dohlížela na vývoj a schvalování léků v oblasti onkologie, hematologie, autoimunitních onemocnění či fibrózy. V současné době působí v představenstvech organizací Homology Medicines, Sana Biotherapeutics a Sharsheret. Dr. Reicin má rozsáhlé zkušenosti s klinickým vývojem v mnoha terapeutických oblastech. Ze své pozice zajišťovala regulatorní schválení 10 nových léčivých přípravků a u dalších 5 léků schválení rozšíření jejich použití pro více než deset nových diagnóz. Dr. Reicin dříve pracovala jako vedoucí globálního klinického vývoje ve společnosti EMD Serono. Předtím působila jako viceprezidentka pro onkologii ve společnosti Merck. V této funkci řídila její klíčový onkologický program Keytruda®. Předchozí kariéra byla spojena s akademickou prací na lékařské fakultě Columbia Medical School, byla rovněž lékařkou a výzkumnou pracovnicí v nemocnici Columbia Presbyterian Hospital. Dr. Reicin získala bakalářský titul z biochemie na Barnard College of Columbia University a titul doktorky medicíny na lékařské fakultě Harvardovy univerzity, kde byla zapsána do programu Health Sciences and Technology organizovaného ve spolupráci s Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Dr. Josep Tabernero, Ph.D., je ředitelem onkologického oddělení ve Fakultní nemocnici Vall d’Hebron ve španělské Barceloně, ředitelem Onkologického institutu Vall d’Hebron (VHIO) a profesorem medicíny na katalánské University of Vic (UVic-UCC). Je hlavním zkoušejícím několika studií fáze I a projektů translační medicíny zaměřených na cílené terapie a využití imunitního systému v onkologické léčbě. Jeho výzkum se zaměřuje na vývoj účinnějších personalizovaných léčiv pro pacienty s genetickou zátěží nebo poruchami metabolismu. Dr. Tabernero získal vzdělání na španělské univerzitě Universitat Autònoma de Barcelona. Působí v redakčních radách řady špičkových vědeckých časopisů včetně Annals of Oncology, ESMO Open, Cancer Discovery, Clinical Cancer Research, Cancer Treatment Reviews či Nature Reviews Clinical Oncology.

Dr. Anthony W. Tolcher, FRCPS(C), FACP, je zakladatelem a generálním ředitelem společnosti NEXT Oncology v texaském San Antoniu, která se zaměřuje na realizaci klinických studií fáze I. Dr. Tolcher byl spoluzakladatelem společnosti START LLC a v letech 2008 až 2018 v ní zastával pozici prezidenta. Dr. Tolcher je onkologický expert a lékař s více než 25 lety zkušeností v oblasti vývoje léčiv a klinických studií. Podílel se na více než 20 klinických studiích fáze I u léčivých přípravků, které byly posléze schváleny americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), včetně pembrolizumabu (Keytruda®), durvalumabu (Imfinzi®), trastuzumab emtansinu (Kadcyla®) či regorafenibu (Stivarga®). V současnosti je hlavním zkoušejícím dalších více než 20 probíhajících klinických studií fáze I. Je rovněž recenzentem vědeckých časopisů Journal of Clinical Oncology, Clinical Cancer Research a Annals of Oncology. Předsedal Výboru pro hodnocení vývoje nových terapií na výročním zasedání Americké společnosti klinické onkologie (ASCO).

Po posílení o nové členy nyní tvoří strategickou expertní radu společnosti SOTIO Dr. Kapil Dhingra, Dr. Daniel Von Hoff, Dr. Alise Reicin, Dr. Josep Tabernero a Dr. Anthony Tolcher.

Zdroj informací

SOTIO a.s. a NejBusiness.cz

Datum

18. listopadu 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.394 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál