Jana Stehlíková a Kateřina Tkadlecová se staly jednatelkami společnosti Flecto

Jana Stehlíková a Kateřina Tkadlecová se staly jednatelkami společnosti Flecto

Po více než šesti letech opustila Jana Stehlíková pozici regionální ředitelky pro Moravský a Jihočeský kraj personální agentury Grafton. Spolu s Kateřinou Tkadlecovou, která ve stejné společnosti působila více než 13 let, se staly jednatelkami ve start-upovém projektu Flecto, které se věnuje flexibilní formě zaměstnávání.

Jana Stehlíková (39) vystudovala Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně. Má za sebou více než deset let praxe na poli lidských zdrojů. Z oblasti interního HR se dostala do personální agentury Grafton. Nejdříve pracovala jako manažerka pobočky ve Zlíně a následně působila více než 6 let na pozici regionální ředitelky pro Moravský a Jihočeský kraj. Zodpovědnost měla za řízení sedmi poboček agentury a podílení se na strategickém řízení. Aktuálně je jednatelkou společnosti Flecto.

Kateřina Tkadlecová (43) pracuje v oblasti řízení lidských zdrojů přes deset let. Již za dob studií na Univerzitě Palackého v Olomouci získávala zkušenosti s vedením týmů a organizace jejich práce. Ty následně využila v personální agentuře Grafton, kde nejdříve působila jako konzultantka náboru a projektová manažerka. Posledních 10 let řídila pobočky v Olomouci a poté v Brně. V současné době je jednatelkou společnosti Flecto.

Ve vedení Flecto bude mít Jana Stehlíková na starost řízení a rozvoj obchodu a Kateřina Tkadlecová řízení vývoje platformy a inovace. Obě se podílí na strategickém vedení společnosti.

Už přes deset let pracují Jana Stehlíková a Kateřina Tkadlecová na poli lidských zdrojů. Disponují odbornými znalostmi v oblasti HR, managementu a business developmentu. Za léta společného působení řešily nespočet témat v oblasti personalistiky, například trendy v náboru či strategické oblasti, jako je změna pracovní trhu, digitalizace v oblasti HR nebo flexibilita práce. Nyní nastal čas na vlastní projekt. Kateřina Tkadlecová a Jana Stehlíková se po odchodu z personální agentury Grafton stávají jednatelkami společnosti Flecto.

Přes deset let zkušeností chtějí využít k proměně trhu práce

Při cestě k založení Flecta měly zakladatelky již v začátcích jasně vytyčený cíl, a to významně proměnit trh práce. Samotnému založení digitální platformy, která svým uživatelům umožní dělení plných úvazků na dílčí směny, předcházely náročné analýzy a průzkumy trhu práce.

„Od začátku jsme měly jasno v jedné věci – chceme být inovativní a měnit trh práce. Flecto má za cíl umožnit pracovat lidem, kteří nemohou plnit plné úvazky nebo se nechtějí vázat k jednomu zaměstnavateli, a to skrze fragmentarizaci plných úvazků na dílčí směny. V České republice jsou totiž v současné době více než 2 miliony lidí, kteří by pracovat mohli a chtějí, ale nemají pro to dostatek příležitostí. Jedná se zejména o pečující, stále aktivní seniory a studenty. Jejich zapojením do pracovního procesu můžeme zaměstnavatelům, kteří postrádají až 300 000 lidí do nekvalifikovaných pozic, přinést efektivní alternativu k zaměstnávání cizinců nebo zbytečné přesčasovosti kmenových zaměstnanců,” dodává spoluzakladatelka společnosti Flecto Jana Stehlíková.

Plán je do dvou let expandovat na zahraniční trhy

Zakladatelky mají se společností již nyní velké plány do budoucna. Chtějí se zaměřit především na technologické řešení, které přinese další inovaci a automatizaci do jinak časově velmi náročného náborového procesu.

„Platforma je na trhu a již první interakce se zaměstnavateli nám ukazují nové příležitosti k rozvoji dalších produktových řad. Velký potenciál vidíme v samoplánování, předčasném vyplácení mezd a automatizaci náboru kvalifikovaných pracovníků. Naším velkým cílem je do dvou let expandovat i na zahraniční trhy,“ prozrazuje spoluzakladatelka společnosti Flecto Kateřina Tkadlecová.

Flecto

Flecto je nová digitální platforma, která přináší flexibilitu na trh práce. Spuštěna byla na podzim roku 2021. Umožňuje plánování práce dle časových možností pracovníka a dělení plných úvazků na dílčí směny. Zaměřuje se především na pečující rodiče, stále aktivní seniory, studenty a vlastně všechny, kteří se nechtějí vázat jednomu zaměstnavateli. Zaměstnavatelům tak poskytuje možnost efektivně využívat dodatečné lokální lidské zdroje bez časových ztrát a zbytečné administrativy. Vše je možné vyřídit online přímo na platformě, není nutné nikam chodit ani volat.

Zdroj informací

FLECTO, s. r. o. a NejBusiness.cz

Datum

4. října 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2624 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál