Společnost VGP jmenovala Davida Plzáka Country Managerem pro Českou republiku

Společnost VGP jmenovala Davida Plzáka Country Managerem pro Českou republiku

Developer a vlastník semi-industriálních a logistických nemovitostí VGP jmenoval Davida Plzáka novým Country Managerem pro Českou republiku. David Plzák, který má více než 20 let zkušeností s řízením projektů a týmů v oboru stavebnictví a realit, převezme vedení historicky nejstarší pobočky VGP v Evropě. Ačkoliv společnost v současnosti vlastní a provozuje logistické a industriální parky v 11 evropských zemích, právě v České republice byla v roce 1998 založena. Z malé rodinné firmy se postupně rozrostla na nadnárodní společnost s více než 300 zaměstnanci. Úkolem nového Country Managera bude další rozvoj obchodních aktivit firmy na českém trhu včetně rozšiřování tuzemského portfolia pozemků vhodných pro výstavbu.

„Velmi mě těší, že jsme do čela české pobočky získali Davida Plzáka, který bude významným přínosem nejen pro zdejší trh, ale i celou skupinu VGP. Osobně si vážím jeho dlouholetých pracovních zkušeností i manažerských dovedností, které jsou jasně patrné z jeho dosavadních profesních úspěchů. Český trh považujeme pro rozvoj skupiny VGP za klíčový a věřím, že David Plzák je pro nás tím pravým člověkem,“ komentuje Jan Van Geet, výkonný ředitel a spoluzakladatel VGP.

David Plzák vystudoval Fakultu stavební, obor ekonomie a řízení stavebnictví na Vysokém učení technickém v Brně. V tomto odvětví se pohybuje od ukončení svého studia v roce 1995 až dodnes. První zkušeností začal sbírat jako stavební dozor pro liniové stavby a průmyslové haly v Centroprojektu ve Zlíně. Následovala pozice projektového manažera, a to ve společnostech Grontmij a PSG. Od roku 2007 působil pro britskou investiční a developerskou skupinu SEGRO, kde v roce 2012 převzal zodpovědnost za kompletní rozvoj obchodních aktivit společnosti v České republice.

Roli Country Managera ve VGP dříve zastřešoval Matthias Sander, který ji zastával společně se svými dalšími povinnostmi ve funkci COO (Chief Operating Officer) pro region CEE. Po nástupu Davida Plzáka se bude moci plně soustředit na svou úlohu provozního ředitele v regionu střední a východní Evropy.

Zdroj informací

VGP - industriální stavby s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

16. září 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3371 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál