Nový generální ředitel Citibank pro Českou republiku a pro region střední Evropy

Nový generální ředitel Citibank pro Českou republiku a pro region střední Evropy

Novým generálním ředitelem Citi pro Českou republiku a region střední Evropy bude od 1. září 2021 Munir Nanji.

Munir nahradí ve funkci ředitele pro region střední Evropy Kevina A. Murrayho, který odešel v srpnu 2021 do penze. Ve své nové roli bude zodpovědný za pobočky Citi v Bulharsku, České republice, Maďarsku, Rumunsku a Slovensku a za obchodní činnost v dalších 11 státech regionu střední Evropy, kde Citi působí. Munir Nanji bude rovněž pracovat na pozici generálního ředitele Citi v České republice, kde nahradí Michala Nebeského, který se hodlá věnovat novým profesním příležitostem. Jmenování Munira na pozici generálního ředitele Citi v České republice ještě podléhá souhlasu příslušných regulátorů.

Munir Nanji do svého jmenování zastával pozici ředitele Citi pro nadnárodní společnosti Asijsko-pacifického regionu v divizi Banking Capital Markets and Advisory v Singapuru. Během své kariéry u společnosti působil v klíčových manažerských pozicích na odděleních korporátního bankovnictví, produktového managementu a legal entity governance v Asii, Evropě a Africe.

Svou kariéru u Citi začínal Munir v africké pobočce Citi v Keni. Po určitý čas pracoval také ve skupině Unicredit, které pomáhal při expanzi v regionu střední Evropy.

“Těší mne, že se Munir Nanji po několika letech vrací opět do regionu střední Evropy, který pro Citi hraje významnou roli. Je zkušeným manažerem, který s sebou přináší 30 let mezinárodních bankovních zkušeností z klíčových trhů a péče o nejvýznamnější klienty v Asii, Evropě, Africe a na Blízkém východě. Pod jeho vedením bude Citi pokračovat v dalším růstu a naplňování strategických cílů v důležitém regionu střední Evropy.” uvedla Kristine Braden, generální ředitelka Citi pro Evropu.

Citi

Citi je přední globální banka, která má přibližně 200 milionů klientských účtů a působí ve více než 160 zemích a jurisdikcích. Citi poskytuje spotřebitelům, právnickým osobám, vládám a institucím širokou škálu finančních produktů a služeb včetně spotřebitelských účtů a úvěrů, firemního a investičního bankovnictví, obchodů s cennými papíry, transakčních služeb a správy majetku.

Zdroj informací

Citibank Europe plc, organizační složka a NejBusiness.cz

Datum

30. srpna 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2634 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál