Komunikaci PPF bude nově řídit Leoš Rousek, dosavadní tiskový mluvčí Skupiny

Komunikaci PPF bude nově řídit Leoš Rousek, dosavadní tiskový mluvčí Skupiny

Novým ředitelem komunikace investiční skupiny PPF se k 1. červenci 2021 stal Leoš Rousek, který dosud v PPF působil jako tiskový mluvčí.

Nyní se Leoš Rousek kromě komunikace s médii zaměří také na rozvíjení vztahů s investory, zejména ve finančním a bankovním odvětví. To je spojené mimo jiné s nedávným přestěhováním sídla společnosti PPF Financial Holdings, která zastřešuje investice Skupiny v bankovnictví a spotřebitelském financování, z Nizozemska do České republiky.

Vedení komunikačního týmu Skupiny převzal Rousek po Radimu Ochvatovi, jenž se za téměř šest let ve funkci ředitele komunikace významně zasloužil o zvýšení vizibility PPF a jí vlastněných společností v médiích i na sociálních sítích.

Rousek přešel do ústředí PPF letos na jaře z dceřiné společnosti Home Credit International, v níž pracoval jako senior researcher v oblasti vztahů s investory a externí komunikace.

Před svým příchodem do Home Credit International působil jako konzultant ve vztazích s investory a ekonomický novinář. Vedl kancelář tiskové agentury Dow Jones Newswires v Moskvě a Praze, poté pracoval jako seniorní korespondent listu The Wall Street Journal pro střední a východní Evropu. Působil také v mediálním domě Economia jako hlavní ekonomický analytik Hospodářských novin.

Rousek je absolventem Columbia University v New Yorku, kde získal magisterský titul v oboru mezinárodních vztahů a mezinárodního byznysu. Studoval také anglistiku a amerikanistiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Zdroj informací

PPF a.s. a NejBusiness.cz

Datum

2. července 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1776 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál