Jaroslav Bělka výkonným ředitelem zodpovědným za oblast Data ve skupině ČSOB

Jaroslav Bělka výkonným ředitelem zodpovědným za oblast Data ve skupině ČSOB

S účinností od 1. července 2021 se Jaroslav Bělka stane výkonným ředitelem zodpovědným za oblast Data ve skupině ČSOB. Jaroslav aktuálně zastává pozici ředitele Centrální zpravodajské jednotky ve stejném útvaru. V nové pozici se zaměří zejména na podporu firemní strategie přístupem založeným na datech, využitím data science, cloudu a dalších datových technologií ve prospěch obchodních jednotek, potřeb řízení rizik a Compliance.

Jaroslav pracuje ve skupině ČSOB od roku 2008, kdy začínal na pozici Senior Demand Manager a měl na starosti koordinaci strategického plánování v oblasti projektů a poskytoval také konzultace v oblasti IT pro vrcholový management. V roce 2010 se přesunul jako business architekt do finančních trhů, kde byl zodpovědný za nastavení business architektury a projekty v této oblasti. V roce 2012 přešel do dceřiné společnosti ČSOB Asset Management na pozici IT manažera. V této pozici byl zodpovědný za IT projekty a transformační aktivity. Mezi úspěchy v této roli můžeme jmenovat implementaci SAP pro ČSOB SK Asset Management, Penzijní společnost a Patria.

Od roku 2018 vedl Jaroslav kromě IT taktéž útvar Back Office a tým Procesního a Projektového řízení. V této roli projektově zastřešoval program Doolittle, zaměřený na transformaci společnosti a následný prodej KBC Asset Managementu. V aktuální pozici ředitele Centrální zpravodajské jednotky, kterou v roce 2019 pomáhal založit, je Jaroslav zodpovědný za boj proti praní špinavých peněz (AML), digitálním a karetním podvodům. Úspěšně nastavil efektivní fungování nové jednotky a postupy postavené především na efektivní práci s daty a vnitroskupinové spolupráci, díky kterým se nám daří efektivněji chránit digitální kanály a platební karty a tím i samotné klienty. Zároveň se mu spolu s týmem podařilo úspěšně centralizovat procesy proti praní špinavých peněz v rámci celé ČSOB skupiny.

Jaroslav vystudoval Fakultu informatiky na Masarykově univerzitě v Brně. Svůj volný čas tráví nejradši cestováním s rodinou a sportem, především fotbalem a cyklistikou.

Zdroj informací

Československá obchodní banka, a. s. a NejBusiness.cz

Datum

30. června 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.0229 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál