Změna ve vedení společnosti ŠKODA AUTO Rusko

Změna ve vedení společnosti ŠKODA AUTO Rusko

Petr Šolc se k 1. červenci 2021 ujme vedení značky ŠKODA společnosti Volkswagen Group Rus. Jeho předchůdce Jan Procházka přejde do centrály společnosti ŠKODA AUTO a ujme se vedení Mezinárodního prodeje.

Petr Šolc, který vystudoval Hospodářskou fakultu na Technické univerzitě v Liberci, začal svou profesní dráhu ve společnosti ŠKODA AUTO v roce 2005 v útvaru Prodej střední Evropa. Po následném působení v útvaru Prodej severní Evropa přešel v roce 2013 do společnosti Volkswagen Group UK, kde nesl odpovědnost za plánování odbytu značky ŠKODA. V roce 2016 se vrátil do centrály společnosti ŠKODA AUTO, kde zprvu vedl prodej v regionu východní Evropy. V uplynulých pěti letech měl jako vedoucí regionu na starosti prodej v zámoří a významně rozvinul značku ŠKODA na trzích, jako jsou Indie, Austrálie, severní Afrika a Nový Zéland. Petr Šolc se nyní k 1. červenci ujme vedení značky ŠKODA společnosti Volkswagen Group Rus.

Jan Procházka vedl značku ŠKODA společnosti Volkswagen Group Rus od 1. srpna 2016. Po získání titulu inženýra na Českém vysokém učení technickém nastoupil v roce 2000 do automobilky ŠKODA a pracoval nejprve v útvaru Rozvoj obchodní sítě. V roce 2002 přešel Procházka jako vedoucí regionu do Audi Česká republika a v roce 2005 se vrátil ke značce ŠKODA, kde nejprve vedl prodej v Rusku a od roku 2007 nesl odpovědnost za prodej na českém trhu. Od roku 2012 působil Procházka ve společnosti ŠKODA AUTO na pozici vedoucího regionu pro trhy Indie, Afrika, Austrálie, Nový Zéland a Latinská Amerika. Jan Procházka povede Mezinárodní prodej v centrále společnosti ŠKODA AUTO.

Martin Jahn, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast prodeje a marketingu, komentoval změnu takto: „V osobě Petra Šolce nastupuje do vedení značky ŠKODA společnosti Volkswagen Group Rus profesionál v oboru prodeje s mezinárodními zkušenostmi. V jeho nové úloze mu přeji hodně úspěchů. Zároveň děkuji Janu Procházkovi za úspěšnou práci v uplynulých pěti letech a mám radost, že se jako vedoucí Mezinárodního prodeje vrací do centrály společnosti ŠKODA AUTO.“

Rusko je dnes s počtem více než 94 000 dodaných vozů v roce 2020 třetím největším odbytištěm společnosti ŠKODA AUTO. Česká automobilka si tam v minulých letech upevnila postavení a v roce 2020 se jí podařilo zvýšit svůj tržní podíl na 6,8 %. V koncernu Volkswagen nese značka vedle Indie a severní Afriky navíc odpovědnost i za Rusko včetně států SNS.

Zdroj informací

ŠKODA AUTO a.s. a NejBusiness.cz

Datum

25. června 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3047 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál