Michal Hink nově ve společnosti Heimstaden

Michal Hink nově ve společnosti Heimstaden

Heimstaden, třetí největší poskytovatel nájemního bydlení v Evropě a jednička na trhu s nájemním bydlením v České republice, rozšiřuje svůj investiční tým o Michala Hinka. Ten přichází z mezinárodní advokátní kanceláře Dentons a v Heimstaden bude působit jako vedoucí právního oddělení pro všechny investiční aktivity napříč Evropou. Investiční tým Heimstaden tak získal jednoho z předních českých expertů na právní poradenství při nákupu a prodeji nemovitostí s dvacetiletou praxí.

Heimstaden nyní vlastní přibližně 114 tisíc bytů v 7 evropských zemích a stále své portfolio rozšiřuje. Potvrzují to i úspěšně dokončené transakce řízené z Prahy. „Za poslední půlrok se nám podařilo nakoupit 4 tisíce bytů v Berlíně, dva projekty výstavby téměř půldruhého tisíce nájemních bytů ve Varšavě a v březnu jsme oznámili akvizici 230 bytů v Plzni. Tímto směrem chceme pokračovat. Do 5 let bychom rádi koupili ve střední Evropě dalších 5 tisíc nově postavených bytů a nyní hledáme vhodné příležitosti pro investice a výstavbu hlavně v krajských městech a Praze. Samozřejmě se ale zajímáme o všechny trhy v regionu včetně těch, kde zatím nejsme. Michal Hink je dlouhá léta na špici právního poradenství ve složitých nemovitostních transakcích. A jsme moc rádi, že se rozhodl připojit k nám. Bude zastřešovat právní poradenství v Heimstaden jak ve střední Evropě, tak v Německu a Skandinávii a na dalších trzích, kde jsme a budeme aktivní. Chceme kolem něj vybudovat větší právní tým, který by měl na starosti naše budoucí akvizice napříč celou Evropou,“ říká šéf akvizičního týmu Heimstaden pro Německo a střední a východní Evropu Stanislav Kubáček.

„Heimstaden a Dentons již mají společnou historii a obě firmy se znají z předchozích transakcí nejen v České republice, ale v celém regionu střední Evropy. Heimstaden má obrovský potenciál a investiční apetit, navíc v segmentu trhu, který v současnosti prožívá velký boom a v příštích letech bude bezesporu nadále stoupat.

Je mi ctí, že budu moct prostřednictvím nově budovaného interního právního týmu přispět k stávajícímu úspěchu Heimstaden a pomoci v jeho expanzi do dalších zemí Evropy,“ říká Michal Hink.

Michal Hink byl doposud vedoucím partnerem Dentons pro Českou republiku a spoluvedoucím pracovní skupiny pro nemovitostní právo. Ve své praxi se zaměřuje zejména na nemovitostní právo a s tím související otázky financování a obchodního práva. Od roku 2009 je pravidelně uváděn v prestižním žebříčku Chambers Europe jako jeden z předních právníků v oblasti práva nemovitostí v České republice.

Michal Hink má 20 let zkušeností s poradenstvím při rozsáhlých realitních akvizicích a prodejích a developerských projektech v České republice, na Slovensku a dalších zemích střední a východní Evropy v celkové hodnotě několika miliard eur. Během jeho dosavadní kariéry radil klientům z řad institucionálních investorů v rámci širokého spektra právních služeb, tj. od nákupu nemovitostí, jejich developmentu, nájemních vztahů a asset managementu až po otázky následného prodeje projektů. Michal Hink má rozsáhlé zkušenosti s poradenstvím nejen v segmentu rezidenčních projektů, ale i logistických a průmyslových nemovitostí, kancelářských budov a nákupních center.

Zdroj informací

Heimstaden Czech s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

12. května 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1549 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál