Michaela Lhotková novou členkou představenstva skupiny ČSOB

Michaela Lhotková novou členkou představenstva skupiny ČSOB

Představenstvo skupiny ČSOB se rozšiřuje o novou členku. KBC Group se rozhodla jmenovat Michaelu Lhotkovou do pozice Chief Innovation Officer pro skupinu KBC v České republice. V rámci KBC to znamená povýšení na úroveň Senior General Manager. V této funkci je Michaela Lhotková nominována na členku představenstva ČSOB, její nominace podléhá schválení České národní banky a dalších orgánů. Michaela Lhotková bude přímo podřízená generálnímu řediteli skupiny ČSOB Johnu Hollowsovi a bude zodpovědná za urychlení digitální transformace skupiny v České republice, konkrétně za vývoj a implementaci virtuální asistentky Kate, digitální aplikace, využití dat a implementaci nové strategie.

„Digitalizace, data a inovace jsou pro spokojenost našich klientů a naši budoucnost klíčové. Jsem velmi rád, že se součástí týmu nejvyššího managementu skupiny ČSOB stává právě Michaela Lhotková, která je v těchto oblastech nejen v rámci finančního světa skutečnou odbornicí, a ČSOB již roky pomáhá s transformací obchodního modelu a naplnění strategie Digitálně a s lidmi. Michaela úspěšně vede několik mezinárodních projektů v rámci skupiny, stejně jako trvale otevírá svět ČSOB rozšiřující se spolupráci s řadou místních partnerů. V představenstvu využije své dlouholeté zkušenosti, ale přínosem je i její inovativní přístup, nový pohled na finanční služby a neutuchající energie,“ říká k nominaci John Hollows, generální ředitel skupiny ČSOB.

Svou kariéru v ČSOB zahájila Michaela Lhotková v roce 2002 na International Corporate Desk jako trainee. Po dvou letech nastoupila do své první manažerské role v oblasti úvěrů, jejichž podnikatelskou a firemní divizi od roku 2008 vedla. V roce 2013 přešla na pozici ředitelky Segmentu firemního bankovnictví. Následovala role členky představenstva pro oblast rizika a finance Hypoteční banky. Před 3 lety pak přebrala transformaci oblasti platebních řešení a spotřebitelského financování, která se postupně rozšířila na dnešní rozsah.

Zdroj informací

Československá obchodní banka, a. s. a NejBusiness.cz

Datum

11. května 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1755 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál