Změny v nejvyšším vedení Knight Frank

Změny v nejvyšším vedení Knight Frank

Důležitou změnu ve vedení představuje společnost Knight Frank, která se zabývá poradenstvím v oblasti komerčních nemovitostí. Stávající vedení, které představují Zdenka Klapalová a Přemysl Chaloupka, se rozrostlo o dva nové členy. Jsou jimi Richard Curran, který do loňského roku vykonával pozici výkonného ředitele ve společnosti CBRE a David Sajner, který v Knight Frank doposud působil na pozici ředitele prodeje nemovitostí.

Richard Curran MRICS (50) přichází do Knight Frank na pozici ředitel se zodpovědností za řízení činnosti společnosti, rozvoj klientských vztahů a obchodní činnosti. Absolvoval bakalářská studia v National College of Ireland. Kariéru začal ve společnosti Cushman & Wakefield (dříve Healy & Baker), odkud posléze přešel do společnosti CBRE, kde působil od roku 2004 na pozici Head of Agency a od roku 2008 až do konce března loňského roku na pozici výkonného ředitele.

„S velkým potěšením jsem přijal nabídku Knight Frank stát se součástí jejího týmu. Jedná se o nejdéle působící mezinárodní společnost v oblasti realitního poradenství v České republice s vynikající pověstí, renomovanou značkou a kvalitním klientským portfoliem. Mým hlavním úkolem bude soustředit se na nové výzvy a rozvoj podnikání v době postcovidové“, říká ke své pozici Richard Curran.

„Jsme rádi, že jsme získali Richarda do týmu Knight Frank. Pro další rozvoj společnosti budou velmi užitečné jeho dlouhodobé zkušenosti s vedením firmy působící na realitním trhu v České republice“, doplňuje Přemysl Chaloupka, ředitel Knight Frank.

Andrew Sim, generální ředitel pro Evropu společnosti Knight Frank, dodává: „Jsem nadšený, že mohu Richarda přivítat v Knight Frank na pozici ředitele v České republice. Stejně tak jsem moc rád, že David, který ve firmě pracuje již více než 15 let, se rovněž připojí k nejvyššímu vedení. Richard i David s sebou přinášejí obrovské množství zkušeností a jejich jmenování svědčí o expanzi služeb společnosti Knight Frank v celé Evropě.“

Ing. David Sajner, MSc (40) vystudoval na ČVUT v Praze a poté získal titul MSc Real Estate Investment and Management na Sheffield Hallam University & Nottingham Trent University ve Velké Británii. Za více než 15 let svého působení v Knight Frank získal mnoho zkušeností s prodejem a akvizicemi komerčních nemovitostí, jako jsou kancelářské budovy, obchodní centra, logistické areály nebo hotely, a to napříč celou ČR. Jeho specializací je prodej nemovitostí vyžadujících aktivní asset management, vyhledávání developerských příležitostí a kontakt na lokální investory a české prémiové klienty. Dále se zabývá optimalizací nemovitostních portfolií, oceňováním nemovitostí a studiemi proveditelnosti.

Ve své nové pozici se bude i nadále věnovat investicím do nemovitostí, především v segmentu SMI (Small and Medium Investment). „Společnost Knight Frank má široký investiční rozsah a jako jedna z mála poradenských společností na českém trhu se zabývá příležitostmi v regionech a službami, spojenými s ohroženými aktivy (Distressed Assets). Disponujeme databází investorů, rozdělenou dle jejich investičního zaměření do jednotlivých segmentů a preferované velikosti transakce, díky čemuž dokážeme každému investorovi nabídnout vhodnou investiční příležitost“, dodává ke svým dalším plánům David Sajner.

„Jedná se o ocenění Davidovy dosavadní vynikající práce a vynaloženého úsilí. David si svou novou pozici vydobyl díky svým výsledkům. Jsme vždy rádi, když můžeme do vedoucích pozic povýšit kolegy z vlastních řad – je to skvělý výsledek dlouhodobého motivačního programu rozvoje v naší společnosti“, dodává Zdenka Klapalová, ředitelka Knight Frank.

Knight Frank

V letošním roce společnost Knight Frank slaví 125 let od svého založení. Knight Frank & Rutley byl založen v Anglii v roce 1896 jako společnost zabývající se oceňováním a aukcemi. Dnes je Knight Frank považován za silného hráče na poli poradců oblasti komerčních a rezidenčních nemovitostí. Celosvětová síť zahrnuje 488 poboček v 57 zemích napříč 6 kontinenty a více než 20 000 profesionálů.

Za dobu svého působení v České republice – letos je to rovných třicet let – se stal Knight Frank jednou z předních společností v oblastech realitního poradenství, správy nemovitostí, pronájmů kanceláří, oceňování majetku, výzkumu trhu a mezinárodního investičního poradenství. Poskytuje poradenství majitelům a investorům nemovitostí, developerům a korporátním nájemcům.

Zdroj informací

KNIGHT FRANK, spol. s r.o. a NejBusiness.cz

Datum

30. března 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3283 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál