Pavel Jirák se stal prezidentem Evropského sdružení stavebních spořitelen

Pavel Jirák se stal prezidentem Evropského sdružení stavebních spořitelen

Pavel Jirák, předseda Asociace českých stavebních spořitelen, povede Evropské sdružení stavebních spořitelen (EFBS). Správní rada EFBS ho zvolila za prezidenta této evropské asociace, která sdružuje téměř 50 členů z 12 zemí. Členské stavební spořitelny spravují vklady ve výši 224 miliard eur (téměř 6 biliónů korun). Pozici prezidenta tohoto prestižního sdružení tak bude opět zastávat Čech – Pavel Jirák totiž v této funkci střídá dalšího Čecha – Jana Jeníčka.

Nový prezident Evropského sdružení stavebních spořitelen, Pavel Jirák, je od října loňského roku v čele Asociace českých stavebních spořitelen jako její předseda. Od roku 2019 je předsedou představenstva a generálním ředitelem Modré pyramidy. Je absolventem VŠE v Praze. Ve skupině Komerční banky působí od roku 1991.

„To, že jako zástupce českých stavebních spořitelen stojím v čele evropského sdružení, vnímám jako důkaz toho, že české stavební spořitelny mají nepřehlédnutelné místo na evropském trhu,“ říká Pavel Jirák, prezident Evropského sdružení stavebních spořitelen, a doplňuje: „Období pandemie není lehké pro nikoho – jednotlivce ani firmy. Musí na to reagovat i stavební spořitelny – ať již jde o posun v digitalizaci, regulatorní změny, udržitelné finance, či o reakci na měnící se potřeby klientů. Výměna zkušeností s našimi kolegy napomůže tomu, aby se české stavební spořitelny i nadále držely na špici kvality produktů a služeb v evropském kontextu.“

Pavel Jirák byl do čela EFBS zvolen již jako druhý reprezentant českých stavebních spořitelen. V pozici prezidenta EFBS střídá Jana Jeníčka, který tuto funkci zastával od roku 2016 jako první šéf sdružení pocházející z neněmecky mluvící země.

Evropské sdružení stavebních spořitelen

Evropské sdružení stavebních spořitelen vzniklo v roce 1962. Jeho hlavním cílem je podporovat bydlení ve vlastní nemovitosti. Od listopadu 2017 je jeho výkonným ředitelem Christian König. Kromě Pavla Jiráka tvoří prezidium sdružení také dva viceprezidenti – Uwe Körbi z Německa a Andreas Grünbichler z Rakouska.

Zdroj informací

Asociace českých stavebních spořitelen a NejBusiness.cz

Datum

22. března 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.164 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál