Xerox rozšiřuje vedení

Xerox rozšiřuje vedení

Xerox, globální lídr s technologiemi pro pracoviště, oznámil zařazení dvou žen, Nichelle Maynard-Elliottové a Margarity Paláu-Hernándezové, na seznam kandidátů do správní rady společnosti. Zvoleny mají být na výročním zasedání akcionářů 20. května letošního roku. Celkový počet lidí ve vedení se zvýší na devět.

„Společnost Xerox se snaží zrcadlit trhy, na kterých působí. A to se vztahuje i na obchodní ředitele a členy představenstva,“ uvedl místopředseda představenstva a generální ředitel společnosti Xerox John Visentin. „Zkušenosti Nichelle s hodnocením a vyjednáváním složitých transakcí jsou pro nás zásadní a Margaritina zkušenost se škálováním a investováním do nových podniků podpoří růstovou strategii společnosti Xerox. Těšíme se, až budeme těžit ze znalostí a poznatků, které naší společnosti obě přinesou.“

Maynard-Elliottová strávila více než 25 let jako podniková obchodnice. Zajišťovala finanční zdroje společností, akvizice podniků a strategická partnerství. Naposledy pro Praxair, Inc., jednu z největších světových průmyslových plynárenských společností, kde v roce 2019 pomohla vést společnost k jejímu sloučení s Linde PLC za 90 miliard dolarů. Působí také v představenstvu společnosti Element Solutions, globální společnosti zaměřené na speciální chemikálie.

„Xerox je globální značka známá především díky vynálezům, které mění způsob, jakým lidé pracují,“ uvedla Maynard-Elliottová. „Poté, co jsem minulý rok poznala tým společnosti Xerox, jsem nadšená, že se mohu připojit k představenstvu a přispět k jeho poslání vytvářet hodnotu pro všechny zúčastněné strany.“

Margarita Paláu-Hernándezová je průkopnicí hned v několika oblastech, včetně španělských médií, obchodu a nemovitostí. Založila a řídila několik domácích i mezinárodních společností. Od roku 2018 do roku 2019 působila Paláu-Hernándezová jako zástupkyně USA na Valném shromáždění OSN s osobní hodností velvyslance. Působí také v představenstvu Herbalife Nutrition, globální společnosti zabývající se výživou, dále Conduent Incorporated, globální společnosti se zaměřením na služby zpracování podnikových technologií a Occidental Petroleum, globální společnosti zabývající se průzkumem a těžbou ropy a zemního plynu.

„Xerox a její vedoucí představitelé podnikají odvážné kroky k předefinování společnosti a způsobu, jakým slouží zákazníkům na celém světě,“ uvedla Paláu-Hernándezová. „Jsem ráda, že mám příležitost využít své zkušenosti k urychlení transformace Xeroxu.“

Xerox rovněž oznámil, že na základě dohody (Nomination and Standstill Agreement) s Carlem C. Icahnem a některými z jeho přidružených společností, James L. Nelson, generální ředitel společnosti Global Net Lease, Inc., a Steven D. Miller, portfolio manažer Icahn Capital LP nahradí Jonathana Christodora a Nicholase Graziana na seznamu kandidátů, kteří mají být zvoleni do jeho představenstva na výročním zasedání akcionářů 20. května 2021.

Xerox

Xerox zlepšuje každodenní práci. Zabýváme se technologiemi pro pracoviště, které vytváří a integrují software a hardware pro malé i velké podniky. Xerox přináší své spolehlivé a dlouhodobé zkušenosti zákazníkům, kteří chtějí spravovat informace jak skrze digitální, tak i fyzické platformy. Ať už to byl vynález kopírky, ethernetu nebo laserové tiskárny, Xerox je po dlouhou dobu tím, kdo definuje moderní pracovní postupy.

Zdroj informací

Xerox a NejBusiness.cz

Datum

9. března 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2754 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál