Thomas Chevaucher jmenován ředitelem DS Performance

Thomas Chevaucher jmenován ředitelem DS Performance

Od 15. dubna 2021 vystřídá Xavier Mestelan-Pinona ve funkci ředitele DS Performance Thomas Chevaucher, jehož cílem bude získat pro tým DS Techeetah Pohár pilotů a týmů ve Formule E a současně povede technický tým pověřený vývojem vozu 3. generace.

Jeho nadřízeným bude Jean-Marc Finot, ředitel Stellantis Motorsport.

Thomas Chevaucher se po většinu své kariéry věnoval motoristickému sportu, a to zejména v rámci skupiny PSA/Stellantis: nejprve v Peugeot Sport v divizi závodů pro zákazníky, poté v Citroën Racing v rámci programů WRC a WTCC a v DS Performance ve Formuli E. Od samého počátku DS Performance a jejího zapojení do Formule E měl na starost vývoj elektrického hnacího ústrojí. Byl odpovědný za řadu klíčových technických inovací a aktivně přispěl k úspěchu skupiny ve všech kategoriích, na nichž pracoval. Od samého počátku DS Performance a jejího zapojení do Formule E pracoval jako manažer vývoje elektrického hnacího ústrojí.

Jean-Marc Finot, ředitel Stellantis Motorsport: „Nejprve bych chtěl poděkovat Xavierovi, který se během svého působení ve společnostech Citroën a DS podílel na zajištění všech titulů, které jsme získali. Přejeme mu hodně úspěchů v jeho nové funkci v rámci FIA. Když jsme měli jmenovat jeho nástupce, byl Thomas Chevaucher jasná volba. Dokonale ovládá a zná Formuli E i značku DS Automobiles. Jeho dovednosti a zkušenosti budou neocenitelným přínosem, když se budeme snažit obhájit tituly Formule E, které jsme v posledních dvou sezónách získali. Thomas vzešel z programu podpory mladých talentů, které se Stellantis Motorsport věnuje. Stává se ředitelem sportovní značky v necelých 40 letech, ale s již bohatými zkušenostmi.“

Thomas Chevaucher, ředitel DS Performance: „Je to pro mě nová výzva a jsem na ni velmi hrdý. Je to skvělá příležitost pokračovat v rozvoji týmu, jehož jsem součástí od jeho založení v roce 2015. Je mi ctí pokračovat s DS Automobiles v tom, čeho jsme společně dosáhli pod vedením Xaviera Mestelan-Pinona a co nás dovedlo k našim úspěchům. Budeme v rozvíjení této dynamiky pokračovat, proti silné konkurenci, která nás čeká. Náš agilní tým se opírá o pracovníky, kteří jsou odhodláni spolupracovat s jediným cílem – zvítězit, stále po boku stáje Techeetah, s níž vytváříme nádhernou historii této disciplíny.“

  • 2003: dokončení studia v Institut National Polytechnique v Grenoblu
  • 2007-2009: Peugeot Sport: Inženýr v oddělení vývoje vozů pro soutěže zákazníků
  • 2010-2012: Citroën Racing: Inženýr závodního a testovacího týmu programu WRC
  • 2013-2015: Citroën Racing: Manažer závodního a testovacího týmu programu WTCC
  • Od roku 2015: DS Performance: Technický manažer programu Formule E

DS TECHEETAH

Čínský tým Techeetah Formula-E se účastní mistrovství FIA ABB ve Formule E. Majitelem týmu je společnost Seca (Shanghai) Limited.

Pro sezónu 2018/2019 mistrovství FIA Formule E se Techeetah spojil s DS Automobiles a vznikl tým DS Techeetah.

CHINA MEDIA CAPITAL (CMC)

China Media Capital („CMC“) založil a řídí Ruigang Li, jedna z nejdůležitější osobností v oblasti provozního řízení a investic směřovaných do médií a zábavy v Číně i ve světě. CMC vytvořila a podpořila řadu nových vůdčích osobností v oblasti médií a zábavy, internetu a mobilních zařízení zahrnujících životní styl, film, televizi, hudbu, sport, zábavu, finanční média, finanční datové služby, online videa, smart TV, reklamu, sociální sítě, hry, online vzdělávání, e-commerce, O2O atd.

Seca

Seca se sídlem v Šanghaji je přední čínskou společností zabývající se řízením a marketingem sportu se specializací na reprezentaci sportovních talentů, organizaci akcí a vývoj obsahu. Mezi investory společnosti patří Holdings China Media Capital (CMC) a Yao Ming, člen Síně slávy NBA.

DS Automobiles

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí ztělesnit know-how francouzského luxusu v automobilovém odvětví.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření a milují nové technologie, snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely DS 3 Crossback, DS 7 Crossback, DS 4 a DS 9.

Značka DS Automobiles, která je dvojnásobným šampionem Formule E z let 2019 a 2020, stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod Označením E-Tense nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, l’expérience DS“ pro jedinečný zážitek z kontaktu se značkou DS.

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 400 showroomů DS Stores a DS Salons.

Zdroj informací

DS Automobiles a NejBusiness.cz

Datum

18. února 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.279 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál