Roman Krupička se stal novým obchodním ředitelem COFACE pro Českou republiku a Slovensko

Roman Krupička se stal novým obchodním ředitelem COFACE pro Českou republiku a Slovensko

Novým obchodním ředitelem COFACE pro Českou republiku a Slovensko se stal Roman Krupička. Vrcholové vedení společnosti COFACE ČR a SR, která je globálním vedoucím poskytovatelem řešení v oblasti pojištění firemních pohledávek, má tak nového člena.

„COFACE chce ještě více upevnit na českém a slovenském trhu svou pozici vedoucího poskytovatele řešení v oblasti pojištění firemních pohledávek a prevence kreditního rizika v obchodních vztazích. Romana Krupičku jsem si vybral do svého nejužšího týmu, protože jsem přesvědčen, že nám v tom může pomoci uplatněním svých mnohaletých zkušeností z korporátního bankovnictví,“ řekl Ján Čarný, generální ředitel pojišťovny COFACE pro Českou a Slovenskou republiku. A doplňuje: „Jsem přesvědčen, že máme velký prostor pro růst, protože ošetření obchodních rizik a pojištění pohledávek nabývá aktuálně na důležitosti a může sehrát důležitou roli při restartu české a slovenské ekonomiky.”

Roman Krupička je v Coface zodpovědný za řízení prodejních týmů v České republice a na Slovensku. K jeho cílům v nové pozici bude patřit zvýšení podílu Coface na trhu pojištění firemních pohledávek na obou trzích.

Roman Krupička přichází do Coface s více než dvacetiletou praxí na vedoucích manažerských pozicích v korporátním bankovnictví, kde získal zkušenosti s řízením projektů a týmů v oblasti B2B aktivit. Před příchodem do Coface Roman Krupička působil jako regionální ředitel komerčního bankovnictví Sberbank CZ. Před tím se více než deset let věnoval korporátnímu bankovnictví v České spořitelně. Svou profesní kariéru zahájil v roce 1997 v Citibank.

Coface: for trade - Building business together

70 let zkušeností dělá ze společnosti Coface předního světového odborníka na pojištění pohledávek, řízení rizik a globální ekonomiku. Naším posláním je pomáhat firmám v jejich rozhodování o finančních rizicích spolupráce s obchodními partnery a asistovat jim se zabezpečením inkasa pohledávek. Jsme partnerem, který profesionálně hodnotí finanční rizika obchodní spolupráce a přispívá tak k rozvoji a ochraně obchodních vztahů našich klientů. Celosvětově podporuje skupina Coface 50 000 klientů. V roce 2018 zaměstnávala přibližně 4 100 osob ve 100 zemích světa a její obrat dosáhl 1,4 miliardy EUR.firemních pohledávek, má tak nového člena.

Zdroj informací

Coface a NejBusiness.cz

Datum

13. února 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1368 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál