Česko.Digital vede nově Eva Pavlíková, zakladatel Jakub Nešetřil se stal předsedou správní rady

Česko.Digital vede nově Eva Pavlíková, zakladatel Jakub Nešetřil se stal předsedou správní rady

Komunita expertních dobrovolníků Česko.Digital oznamuje novou výkonnou ředitelku organizace Evu Pavlíkovou. Původní zakladatel Jakub Nešetřil se stává předsedou správní rady, z níž chce vytvořit radu moudrých.

Komunita dobrovolníků Česko.Digital sdružuje k dnešnímu dni přes 3600 expertů a od svého založení v květnu 2019 úspěšně realizovala desítky společensky prospěšných projektů. Po necelých 2 letech existence střídá zakladatele Jakuba Nešetřila ve funkci CEO jeho kolegyně a nynější COO Eva Pavlíková.

“Česko.Digital má velký potenciál přinést do Česka opravdovou změnu, prostřednictvím technologií pomoci veřejně prospěšným projektům a dělat tak naši zemi pro její občany lepším místem k životu. Je to pro mě velký závazek a věřím, že se mi podaří pro komunitu expertních dobrovolníků vytvářet dlouhodobě prostředí, ve kterém budou moci Česku pomáhat,” říká Eva Pavlíková o své nové roli.

Eva Pavlíková je v Česko.Digital od samotného počátku, společně s Jakubem Nešetřilem a Radkou Horákovou tvoří zakládající trio. Pavlíková byla jedním z prvních dobrovolnických IT koordinátorů a pracovala původně na projektech CityVizor a Nedlužím státu. V reakci na pandemii spolupracovala s týmem dobrovolníků na spuštění projektu Učíme online, který pomohl zavést kvalitní distanční výuku více než 600 školám a proškolil tisíce učitelů z celé České republiky. Od září 2019 pracuje v Česko.Digital na pozici COO (provozní ředitelky - Chief Operating Officer), neziskovou organizaci měla tak z praktického hlediska na starost poslední půlrok.

Před nastoupením do Česko.Digital působila Pavlíková v CETINu, kde vedla 3 roky projekty spojené hlavně se zajištěním služeb internetového připojení domácnostem, předtím vedla desítky projektů pro velké společnosti v retailu nebo utilitách. Má dva syny, ráda cvičí jógu a poslouchá vážnou hudbu.

Jakub Nešetřil se z exekutivní role ředitele přesouvá na pozici předsedy správní rady Česko.Digital. Připojí se ke stávajícím 3 členům rady, kterou tvoří ředitel Nadace OSF Robert Basch, Michal Bláha z Hlídače státu a spoluzakladatelka Czechitas Dita Formánková.

“Za necelé dva roky jsme se i díky Evě stali největší dobrovolnickou IT organizací v Evropě. Mám obrovskou radost, kam Česko.Digital vyrostlo v tak krátké době. Chci se nyní začít soustředit na dlouhodobou udržitelnost organizace - jak finanční skrze partnerství s českými technologickými podniky, tak ideovou. Těším se, že se nám ve správní radě podaří vytvořit radu moudrých, která bude nové ředitelce oporou i pomocnou rukou,” dodává Nešetřil.

Česko.Digital

Česko.Digital je komunita IT profesionálů, kteří pro-bono pomáhají neziskovým organizacím, samosprávě i státu dělat Česko lepším místem k životu. Od svého založení v květnu 2019 sdružila přes 3600 vývojářů, designérů, projektových a produktových manažerů a marketérů.

Zdroj informací

Česko.Digital a NejBusiness.cz

Datum

8. února 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1757 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál