Linda Jackson generální ředitelkou značky Peugeot

Linda Jackson generální ředitelkou značky Peugeot

Linda Jackson byla s účinností od 20. ledna 2021 jmenovaná generální ředitelkou značky Peugeot.

Linda Jackson získala rozsáhlé zkušenosti v automobilovém odvětví od Velké Británie po Francii. Zastávala různé funkce ve finančních a obchodních odděleních společností Jaguar, Land Rover a Rover Group, kde na konci 90. let přešla z pozice regionální finanční ředitelky Rover Europe na pozici finanční ředitelky pro prodeje na evropských trzích pro MG Rover Group. Tuto funkci vykonávala do konce roku 2004, v roce 2005 pak nastoupila do skupiny PSA.

V rámci skupiny PSA byla Linda Jackson v letech 2009 až 2010 nejprve finanční ředitelkou společnosti Citroën UK a poté společnosti Citroën France. V červenci 2010 se stala generální ředitelkou zastoupení společnosti Citroën ve Velké Británii a Irsku.

V roce 2014 byla Linda jmenována generální ředitelkou značky Citroën a členkou výkonného výboru PSA. Během šesti let ve funkci generální ředitelky se jí podařilo zlepšit vnímání značky Citroën, zvýšit prodej a přeměnit Citroën na jednu z nejrespektovanějších značek.

V lednu 2020 byla Linda Jackson jmenována do čela vývoje portfolia značek s cílem zajistit jejich diferenciaci.

Linda Jackson se narodila ve Velké Británii a získala titul MBA na univerzitě ve Warwicku. Poté strávila celou svou kariéru v automobilovém průmyslu.

„Jsem velmi ráda, že se mohu připojit ke značce Peugeot a navázat na práci, kterou v posledních letech odvedly současné týmy. Výzva je o to více vzrušující, že přichází současně se zahájením činnosti skupiny Stellantis,“ říká Linda Jackson, generální ředitelka značky Peugeot.

Zdroj informací

P Automobil Import, s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

22. ledna 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2493 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál