ČSOB: Petra Knappa v jeho roli příští rok vystřídá Ján Lučan

ČSOB: Petra Knappa v jeho roli příští rok vystřídá Ján Lučan

Po mnoha letech vynikající práce odejde Petr Knapp v květnu příštího roku ze své pozice výkonného ředitele pro Vztahové bankovnictví do důchodu. Petr působil v řadě různých rolí, zvlášť výraznou stopu zanechal v oblasti podnikového bankovnictví a úvěrů.

V průběhu let se Petr Knapp zasadil o profilaci ČSOB jako silného partnera pro podnikové klienty a malé a střední podniky. Ke klientům měl vždy velmi blízký vztah a velmi dobře rozuměl jejich potřebám. Jeho technické dovednosti umožnily bance poskytovat klientům řadu inovativních řešení, jeho zdravý úsudek pomohl chránit finanční stabilitu banky a znovu a znovu přinášet významnou přidanou hodnotu.

"Už od mých počátků v ČSOB mi Petr pomáhal, vedl mě a podporoval v různých rolích. Je pro mě blízkým přítelem a kolegou. V českém finančním světě si Petr získal uznání a hluboký respekt. Po 25 letech strávených ve vrcholných výkonných funkcích se stal bezpochyby doyenem českého bankovního sektoru. Petr odstoupí z představenstva 31. května 2021. Dovolte mi jménem představenstva hluboce a upřímně poděkovat Petrovi za práci, kterou ve prospěch ČSOB odvedl, a popřát mu do budoucna vše nejlepší." vyjádřil své uznání a poděkování John Hollows, CEO skupiny ČSOB.

S účinností od 31. května 2021 nahradí Ján Lučan ve funkci člena představenstva ČSOB Petra Knappa. Ján Lučan, finanční ředitel a člen představenstva slovenské ČSOB, má za sebou více než 20 let zkušeností a úspěšné práce pro skupiny ČSOB a KBC. Jeho zkušenosti jsou zejména v oblasti práva, podnikového a institucionálního bankovnictví, fúzí a akvizic a dalších. Jeho jmenování do nové role podléhá schválení ČNB.

Skupina ČSOB

je vedoucím hráčem na bankovním trhu v České republice. Naše motto „Digitálně a s lidmi“ nejlépe vyjadřuje probíhající investice do inovací a digitalizace, díky nimž neustále zjednodušujeme a zkvalitňujeme obsluhu našich klientů v pobočkách i online prostředí. Naše služby jsou k dispozici 24 hodin denně 7 dnů v týdnu. Stavíme na unikátním bankopojišťovacím modelu, který nabízí pod jednou střechou vše pro řešení finančních potřeb – od bankovních služeb pod značkou ČSOB či Poštovní spořitelna přes pojištění od ČSOB Pojišťovny až po úvěry na bydlení od Hypoteční banky či Českomoravské stavební spořitelny, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Asset Management, ČSOB Factoring a Patria Finance.

Své služby poskytujeme všem typům zákazníků – fyzickým osobám, malým a středním podnikům i korporátní a institucionální klientele. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy.

Zdroj informací

Československá obchodní banka, a. s. a NejBusiness.cz

Datum

13. prosince 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3768 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál