Novým HR ředitelem Canonu je Andrew Krenek

Novým HR ředitelem Canonu je Andrew Krenek

Do pozice HR ředitele pro 4CE region společnosti Canon EMEA byl jmenován Andrew Krenek. Do Canonu přichází s 25letou zkušeností z pozic lokálního či regionálního HR ředitele v nadnárodních společnostech jako Kraft Foods, Citibank nebo L’Oréal.

HR management Canonu pro Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko bude Andrew Krenek řídit z Prahy, kam se z USA vrátil v roce 1994. Pouze v letech 1999-2000 si „odskočil“ do italského Milána, kde působil v HR managementu společnosti Pharmacia & Upjohn (nyní součást Pfizer) a na starost měl region střední a východní Evropy, Blízkého východu a Afriky.

Krenek, jenž je jedním ze tří Čechů v top managementu vloni centralizovaného regionu 4CE společnosti Canon EMEA, má za sebou rovněž bohatou minulost na pozici HR konzultanta. V poradenské společnosti Aon Hewitt působil jako Managing Director pro Česko a Slovensko, v PricewaterhouseCoopers byl ředitelem oddělení poradenství pro řízení lidských zdrojů v Česku a částečně na Slovensku. Na podobné pozici pracoval i v KPMG.

„I když jsem se v mládí věnoval herectví, moje cesta nakonec vedla ke studiu mezinárodních vztahů a mezinárodního obchodu na California State University,“ říká Krenek, jenž nyní žije s manželkou a dvěma dětmi za Prahou.

Andrew Krenek v mládí závodně plaval, nejprve za reprezentaci rodného Československa a po roce 1984, kdy emigroval do USA, i za výběr své univerzity v Kalifornii. V jejích barvách dokonce vyhrál národní univerzitní šampionát na trati 100 metrů motýlek. Jako své nynější koníčky uvádí pětapadesátiletý Krenek cyklistiku a návštěvy lázeňských měst v ČR a Rakousku, ideálně spojené s degustací dobrého vína.

O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává 18 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou.

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Canon obohacuje životy běžných lidí i firem prostřednictvím inovací v mnoha segmentech – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie. Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje

překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho". Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon minimalizovali množství produkovaného odpadu.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.

Zdroj informací

Canon Europe a NejBusiness.cz

Datum

11. května 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.0975 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál