Jan Kužník povede festival Maker Faire Prague 2020


Jan Kužník povede festival Maker Faire Prague 2020

Novým ředitelem festivalu Maker Faire Prague 2020 se stává Jan Kužník (43). Jeho úkolem bude vést program a organizační tým této rostoucí akce a zapojení partnerů. Největší městská přehlídka individuální kreativity, která kombinuje staré i nové technologie, se letos uskuteční 13. a 14. června v Průmyslovém paláci Výstaviště Praha a v únoru spustila Výzvu pro makery – přihlášku pro všechny vystavující, kteří mohou zdarma dostat prostor k prezentaci.

„K lidem, kteří tvoří festival Maker Faire, jsem měl vždycky blízko. Je to místo, kde se každý může přesvědčit o tom, že hranice lidské kreativity snad ani neexistují,“ říká nový ředitel akce Jan Kužník. „Najdete zde vše, od fotoaparátu vyrobeného z plechovky, přes složité roboty, softwarové hříčky a 3D tisky až po loutky nebo šperky z těch nejroztodivnějších materiálů. Každý rok v červnu se Výstaviště mění na prostor, kde se lidé z celé republiky inspirují a radí si navzájem. Rád bych pomohl naplnit tento hlavní cíl festivalu i letos,“ dodává Kužník.

Jan Kužník přichází do vedení festivalu po 15 letech práce v pozici šéfredaktora významného technologického magazínu Technet.cz. Organizace předchozích dvou ročníků festivalu se aktivně účastnil jako zástupce mediálního partnera, ale také jako vystavovatel a člen programového týmu.

O festivalu Maker Faire Prague

Maker Faire je největší světová přehlídka kreativity, inovací a důmyslnosti pro celou rodinu, která se z iniciativy neziskové společnosti společnosti Make: Community koná od roku 2006 v mnoha městech po celém světě. Na druhý ročník festivalu v roce 2019 dorazilo přes 10 000 návštěvníků a prezentovalo se 200 vystavovatelů. Maker Faire Prague 2020 se bude konat ve dnech 13. a 14. června 2020 na Výstavišti v Praze Holešovicích.

Festival organizuje spolek Maker Faire Prague, z.s., jehož členy jsou Žádná věda, držitel festivalové licence, a komunikační agentura Taktiq Communications. Festival vzniká pod patronátem PRUSA Research, světového výrobce 3D tiskáren, ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy a s odborným partnerem ČVUT. Vstupenky na festival budou v předprodeji od března.

Další informace najdete na webových stránkách festivalu Prague Maker Faire nebo na našem Facebooku, Twitteru či Instagramu.


Psát příspěvky smějí jen přihlášení
Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1499 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál