Bohumil Trampota: Colt: Růstový příběh, sázka na organický i M&A růst

Bohumil Trampota: Colt: Růstový příběh, sázka na organický i M&A růst

Investiční doporučení: Pro akcie společnosti Colt CZ Group SE vydáváme novou cílovou cenu ve výši 652 CZK. Ve srovnání se současnou tržní cenou to znamená možný růstový potenciál +17,5 %. Tomu odpovídá doporučení Koupit, které zůstává beze změny. Předchozí cílová cena byla 645 CZK.

Společnost se původně jmenovala Česká zbrojovka, po akvizici legendárního Coltu se přejmenovala.

Na hlavním trhu Coltu v USA se zdá, že se snižuje masivní poptávka posledních dvou let. Stále ale zůstává opravdu velmi vysoká. Předpokládáme, že poptávka poroste v další zemích společnosti. Očekáváme vyšší zájem z evropských zemí. Rostoucí trend je vidět také v Asii. Odhadujeme růst počtu zbraní, jak v továrně v Uherském Brodě, tak v amerických továrnách Coltu. Počítáme s tím, že se podaří udržet EBITDA marži nad 20 %. Průměrný roční růst u tohoto zisku očekáváme na úrovni 2,9 % po asi 40 % růstu v tomto roce, který byl dán konsolidací akvírovaného Coltu.

Aktivní na poli M&A. Několikrát vedení společnosti zopakovalo, že s M&A (fúze a akvizice) počítají a je jedním z kanálů růstu. Předpokládáme, že Colt bude chtít dokázat uspokojit celkovou poptávku na trhu v tomto segmentu. Akvizičním cílem by se tak mohly stát společnosti z oboru výroby munice, optiky nebo dalšího vybavení. Máme za to, že Colt bude na tomto poli velmi aktivní. To mimo jiné dokládá výhled společnosti na rok 2025, kterého s největší pravděpodobností nebude možné dosáhnout jen organickým růstem. Aktivní přístup k akvizicím podporuje také fakt, že Colt má silnou bilanci. Zadlužení je na úrovni 1,2x a firma vykazuje silnou schopnost tvořit hotovost. V neposlední řadě má Colt s akvizicemi zkušenosti.

Kromě růstového příběhu, ať už organického nebo pomocí akvizic, nabízí Colt také slušnou dividendu. Letos došlo k výplatě 25 CZK na akcii, což odpovídá hrubému výnosu 4,5 % a výplatnímu poměru 73 %. V našich odhadech očekáváme, navzdory tomu, že Colt plánuje vyplácet minimálně 50 % zisku, že dividendový výplatní poměr zůstane zhruba na letošní úrovni. Konkrétně očekáváme 75 % čistého zisku, kdy by výnos by měl směřovat k 7 %.

Ocenění akcií jsme stanovili na základě modelu diskontovaného volného cash flow. Fair value / cílovou cenu jsme odhadli na 652 CZK na akcii. Při naší cílové ceně se Colt obchoduje na násobcích P/E 16,6x (2023e) a 14,2x (2024e) a u násobku EV/EBITDA za 8,8x (2023e) a 7,9x (2024e).

Zdroj informací

Bohumil Trampota, Ekonomický a strategický výzkum, Komerční banka, a.s.

Datum

16. prosince 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2048 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál