Bohumil Trampota: Colt: Růst výsledků v meziročním srovnání

Bohumil Trampota: Colt: Růst výsledků v meziročním srovnání

Očekávané výsledky hospodaření: Podle našich odhadů by měl Colt zveřejnit od začátku roku (9M22) růst tržeb o 39 % a EBITDA o 74 %. Ve výsledcích bude zahrnuta konsolidace Coltu (od konce května 2021). Pozitivně by se měly projevit i dodávky pro Armádu ČR. Na druhou stranu je patrné ochlazování poptávky v USA. Do výsledků se také promítne inflace nákladů.

I když byla na hlavním trhu v USA ve druhém kvartále patrná nižší poptávka, stále je v absolutním vyjádření vysoká. Výsledkům pomůže konsolidace Coltu, který je součástí společnosti od května 2021. Celkové výnosy za devět měsíců tohoto roku odhadujeme na 10,5 mld. CZK (39 % y/y). Z toho by mělo USA tvořit téměř 60 % a sousední Kanada dalších asi 7 %. Nezanedbatelná bude ČR a plnění smlouvy pro Armádu ČR. Předpokládáme, zhruba podobný počet (160 tis. ks) prodaných zbraní jako v předchozích dvou kvartálech tohoto roku. Počítáme, vzhledem k inflaci nákladů, že dojde na kvartální bázi k dalšímu poklesu marží. Zisk EBITDA od začátku roku za devět měsíců by měl dosáhnout 2,5 mld. CZK (74 % y/y). Čistý zisk pak odhadujeme na úrovni 1,5 mld. CZK (67 % y/y).

Celoroční cíle: Podle aktuální projekce by měl Colt letos dosáhnout celkových tržeb 14,0 až 14,6 mld. CZK a zisku EBITDA 3,0 až 3,3 mld. CZK. Reportovaná čísla za první polovinu roku plus naše odhady na samotné třetí čtvrtletí tvoří 74 % tržeb a 79 % zisku EBITDA. Colt je tak na cestě své cíle splnit a předpokládáme, že je management potvrdí.

Zdroj informací

Bohumil Trampota, Ekonomický a strategický výzkum, Komerční banka, a.s.

Datum

18. listopadu 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.0963 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál