Martin Steiner: Pojištění schopnosti splácet by mělo reflektovat potřeby lidí v náročném období

Martin Steiner: Pojištění schopnosti splácet by mělo reflektovat potřeby lidí v náročném období

 

Naším cílem je, aby se klienti cítili bezpečně, i když současná turbulentní doba přináší nová rizika. Například podle Národního ústavu pro duševní zdraví vzrostl během posledních dvou let v souvislosti s pandemií covidu-19 výskyt duševních onemocnění, která tvoří velkou část invalidity II. stupně, u dospělé populace na téměř 30 %. Duševní poruchy jsou druhou nejčastější příčinou přiznání invalidity, u mladých lidí do 45 let je to dokonce vůbec nejčastější příčinou. Vzhledem k této skutečnosti jsme se rozhodli reagovat a pojištění schopnosti splácet úvěr nabízet s rozšířeným krytím právě i pro případy přiznání invalidity II. stupně.

S ohledem na období uplynulých dvou let musím konstatovat, že připravit se na možná rizika by mělo být povinností, nikoli pouhým doporučením. Z toho důvodu jsme znatelně vylepšili nabídku pojištění schopnosti splácet úvěr o nová pojistná rizika, která reflektují náročné období a z něj plynoucí hrozby.

S podzimem se opět vrací covid-19, válka na Ukrajině stále nebere konce, lidé začínají mít problémy související s velkým nárůstem cen především energií. Psychický tlak se stupňuje a duševní problémy pak klientům komplikují život. Pojištění schopnosti splácet a to, že kryje i rizika duševních nemocí, jako jsou deprese či syndrom vyhoření, proto nabírá na významu. Pokud tyto problémy člověku zabrání v práci a dostane se do potíží se splácením svých závazků, uhradíme jeho splátky úvěru. Chtěl bych také připomenout, že právě duševní poruchy jsou v současné době po nemocech pohybového aparátu druhou nejčastější příčinou invalidního důchodu.

Pojištění schopnosti splácet nepomáhá pouze v případě přiznání invalidity II. stupně, kam mimo jiné spadají právě duševní poruchy a poruchy chování. Rozšířili jsme ho i o další pojistná rizika, jako je například ztráta práce v zahraničí nebo zrušení živnosti.

Zdroj informací

Martin Steiner, obchodní ředitel BNP Paribas Cardif Pojišťovny

Datum

10. listopadu 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.7629 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál