Tomáš Kolomazník: Dassault Systèmes SE — Francouzský Lídr v Inovaci

Tomáš Kolomazník: Dassault Systèmes SE — Francouzský Lídr v Inovaci

 

DS3 (Dassault Systèmes) obsadil pátou pozici v rámci BCM žebříčku TOP 10 evropských technologických firem a předběhl tím BioNTech. Firma odhalila své Q2 2022 výsledky 26. července, přičemž zaznamenala velmi silná čísla.

“Jsme potěšeni našimi jak kvartálními, tak semestrálními výsledky. Pohonem naší síly je široký růst napříč zeměmi, produktovými liniemi i napříč celým průmyslem. Opět jsme ukázali vysokou míru houževnatosti naší strategie proti neúprosným makroekonomickým a geopolitickým ukazatelům, kde sehráli významnou roli Čína s Ruskem.” Řekl Pascal Daloz, COO Dassault Systèmes.

Technický pohled — dasty

Podíváme-li se na graf, DS3 měl skvělý, dlouhodobý pohyb směrem vzhůru. Až do začátku tohoto roku. Jakmile dosáhla současná ekonomická krize určité úrovně, a inflace začala být neúnosná, ceny akcií začaly přirozeně klesat. Na trh se dostavila nestabilita a nedůvěra. Nicméně, pokud se podíváme na graf trochu detailněji, začal se na současné úrovni formovat support, jehož sílu svíčky v tento moment testují. Pokud hranice supportu nápor vydrží, je možné, že bychom po delším období opět spatřili zelenou barvu. Vezmeme-li v úvahu výsledky firmy v Q2, je tu určitá pravděpodobnost, že by cena mohla jít opět nahoru. Před úsvitem je vždy největší tma.

Základní info o firmě

DS3 je francouzská softwarová, vědecky zaměřená společnost, poskytující inovační řešení. Firma pomocí matematiky, chemie a fyziky prahne po objevu nejvíce udržitelného způsobu pro život v budoucnosti.

Dassault Systèmes například přišel s unikátní platformou 3DExperience, která jejím uživatelům poskytuje, a hlavně usnadňuje vizi jejich podniku v reálném čase. “Propojením lidí, nápadů, dat a řešení vzniká jednotný prostor pro spolupráci, který žene byznys vpřed…”

Zdroj informací

Tomáš Kolomazník, finanční analytik BCM

Datum

26. října 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1586 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál