Ivan Bartoš: Plníme další slib. Podpoříme modernizaci a rozšíření nemocnice v Rychnově nad Kněžnou

Ivan Bartoš: Plníme další slib. Podpoříme modernizaci a rozšíření nemocnice v Rychnově nad Kněžnou

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlašuje výzvu, díky které Královéhradecký kraj může rekonstruovat a postavit několik objektů v areálu rychnovské nemocnice. O podpoře ve výši 200 milionů korun rozhodla vláda. Jde o součást rozšiřování strategické průmyslové zóny Solnice – Kvasiny a zlepšování veřejné infrastruktury v Královéhradeckém regionu.

„Rychnovská nemocnice zajišťuje zdravotní péči pro druhý největší okres Královéhradeckého kraje a turistickou oblast Orlických hor. Je rovněž spádovou nemocnicí pro průmyslovou zónu Solnice – Kvasiny, kde se nachází výrobní závod společnosti Škoda Auto. Proto jsem už na své cestě do kraje panu řediteli přislíbil, že uděláme vše proto, aby se dlouho odkládaný projekt začal konečně realizovat. Jsem rád, že tato doba nastala,“ říká místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

Dotace MMR směřuje především na vybudování nového pavilonu urgentního příjmu v Rychnově nad Kněžnou, a to přístavbou pětipodlažní budovy ke stávajícímu pavilonu dětského oddělení, interny, gynekologie a porodnice – takzvanému DIGP. Přístavba nového objektu umožní soustředit akutní části nemocnice do jednoho funkčního celku a zároveň dobře oddělit cesty urgentních pacientů od cest plánovaných a ambulantních pacientů nebo návštěv.

V samotném pavilonu DIGP mají proběhnout i stavební úpravy a dispoziční změny ve třech podlažích, financované z dotace MMR. Neméně důležitá je i výstavba nového objektu energocentra a stanice medicinálních plynů.

Dotace je poskytována až do výše 60 % skutečně vynaložených uznatelných nákladů a pro tento rok je na ni v rozpočtu ministerstva připravena částka 200 milionů korun. Investiční akce podléhá pravidlům veřejné podpory Evropské unie a příjemce dotace se tak zavazuje k tzv. poskytování služeb obecného hospodářského zájmu. Lhůta pro doručení žádosti končí dnem 30. listopadu 2022.

Bližší informace k vyhlášené výzvě jsou dostupné na odkazu zde.

Zdroj informací

Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj

Datum

26. října 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1938 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál