Ivan Bartoš: Plníme slib a pomůžeme podnikatelům ve zpustošeném Českém Švýcarsku

Ivan Bartoš: Plníme slib a pomůžeme podnikatelům ve zpustošeném Českém Švýcarsku

Ministerstvo pro místní rozvoj spolu s Ústeckým krajem spustí podporu pro podnikatele z požárem zasaženého Českého Švýcarska. Pomocí ubytovacích poukazů chceme podpořit tamní hoteliéry, kterým kvůli požáru výrazně ubylo hostů. Na společném programu, který je výstupem pracovní skupiny, se bude Ministerstvo pro místní rozvoj finančně podílet 50%. Místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš poničené České Švýcarsko také sám navštívil.

“Hned z počátku jsem říkal, že podnikatele v tom nemůžeme nechat. Sám jsem se byl na místě zkázy přesvědčit, jak to tam vypadá a jak je příroda i infrastruktura zničená. Nyní plním svůj závazek. Ministerstvo pro místní rozvoj finančně podpoří ubytovací vouchery, které vydá Ústecký kraj. Máme na to zhruba 5 milionů korun. Tento společný produkt vznikl na základě jednání pracovní skupiny,” řekl místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

Pro podnikatele v cestovním ruchu Ministerstvo pro místní rozvoj také připravuje nové programy podpory cestovního ruchu, které jsou primárně určeny k podpoře veřejné infrastruktury a marketingu v ČR. Těch budou moci využít i žadatelé ze zasaženého území. Ještě v letošním roce bude vyhlášena výzva, která může pomoci zasaženému území s marketingovými aktivitami.

Pomáhá také agentura CzechTourism, která spadá pod Ministerstvo pro místní rozvoj. Konkrétně láká do zasaženého území turisty a pomáhá s propagací – viz např. znovuotevření Pravčické brány na webu kudyznudy.cz.

Zdroj informací

Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj

Datum

20. října 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2395 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál