Ivan Bartoš: Výstavbu nových cyklostezek i rekonstrukci stávajících podpoříme téměř 3 miliardami korun

Ivan Bartoš: Výstavbu nových cyklostezek i rekonstrukci stávajících podpoříme téměř 3 miliardami korun

Výstavba a rekonstrukce cyklostezek i jejich doprovodné infrastruktury. Na to se zaměřují dvě nové výzvy Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) spravovaného Ministerstvem pro místní rozvoj. Připravené jsou téměř 3 miliardy korun, čímž se IROP 2021 – 2027 stává dosud největším programem na podporu cyklodopravy v České republice.

„Díky právě vyhlášeným výzvám přispějeme k rozvoji a zkvalitnění infrastruktury pro cyklistickou dopravu. Zrekonstruujeme a postavíme nové cyklostezky, které mohou sloužit nejen k rekreačním účelům, ale také k bezemisnímu dojíždění do zaměstnání, škol nebo za službami. Propojíme hlavní trasy cyklistické dopravy v Česku,“ říká místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

Výzvy kromě toho podpoří také doprovodnou cyklistickou infrastrukturu. Jedná se zejména o parkovací místa pro kola a odpočívky u nově budovaných cyklostezek nebo u již existující hojně využívané cyklistické komunikace.

Výzva č. 35 je určena pro projekty na území méně rozvinutých regionů a má stanovenou částku 1,8 miliardy korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR). Výzva č. 36 se zaměřuje na projekty na území přechodových regionů, pro které má připraveno téměř 1,2 miliardy z EFRR.

V obou případech se jedná o průběžné výzvy, což pro žadatele znamená, že hodnocení projektu bude probíhat průběžně po podání žádosti o dotaci do Monitorovacího systému 2021+.

Informace k semináři pro žadatele a příjemce určenému pro vyhlášené výzvy je možné sledovat na webových stránkách IROP.

Kategorie regionů naleznete na webových stránkách IROP.

Zdroj informací

Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj

Datum

11. října 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3505 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál