Bohumil Trampota: Colt: Silná poptávka bude znamenat slušný růst tržeb, inflace nákladů ovlivní marže

Bohumil Trampota: Colt: Silná poptávka bude znamenat slušný růst tržeb, inflace nákladů ovlivní marže

Očekávané výsledky hospodaření: Předpokládáme, že vysoká poptávka po ručních palných zbraních pokračovala i v druhém kvartále tohoto roku. To by podle našich odhadů mělo znamenat podstatný růst tržeb. Pozitivně se také projeví konsolidace akvírovaného Coltu. Nicméně do výsledků se také promítne inflace nákladů. Čekáme mírný pokles zisku EBITDA o 4,7 % y/y při růstu tržeb o 28,8 %. Předpokládáme, že vedení společnosti potvrdí celoroční cíle.

Trh v USA, respektive tamní masivní poptávka je pro Colt zásadní. Předpokládáme, že výnosy v USA budou tvořit kolem 60 % celkových tržeb a spolu s Kanadou přes 65 %. Předpokládáme též, že by měl vzrůst i podíl ČR vzhledem k plnění kontraktu s Armádou ČR. Odhadujeme, že počet prodaných zbraní bude atakovat hranici 200 tis. ks podobně jako v prvním čtvrtletí. Domníváme se, že celkové tržby by měly za Q2 22 meziročně vzrůst o téměř 30 % na 3,5 mld. CZK. K tomu přispěje také konsolidace Coltu, který je součástí společnosti od května 2021. Kvůli očekávané inflaci nákladových položek mírně klesne v meziročním srovnání zisk EBITDA na 524 mil. CZK (-4,7 % y/y). Čistý zisk čekáme na úrovni 213 mil. CZK, což je meziroční pokles o 32 %.

Celoroční cíle: Colt by měl v tomto roce podle své projekce dosáhnout celkových tržeb 14,4 až 14,8 mld. CZK a zisku EBITDA 3 až 3,3 mld. CZK. Naše odhady za první polovinu roku tvoří 48 % tržeb a 47 % zisku EBITDA. Předpokládáme, že management společnosti své celoroční projekce potvrdí.

Zdroj informací

Bohumil Trampota, Ekonomický a strategický výzkum, Komerční banka, a.s.

Datum

16. září 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2496 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál