Lucia Žárská: Apple čeká představení nových modelů

Lucia Žárská: Apple čeká představení nových modelů

Ikonický výrobce telefonů představí nové produkty již na začátku září a investoři budou bedlivě sledovat, s čím přijde generální ředitel Tim Cook. Bude dlouho očekávaná událost katalyzátorem růstu akcií, nebo investory zklame, případně bude mít na výkonnost vliv případný soudní proces?

 

 

Podzim ve znamení nových produktů

Zářijové představení nových produktů společnosti Apple je očekávanou událostí, a to nejen mezi investory. Sledovanost YouTube dosahuje milionů a letos se možná dočkáme prvního osobního představení iPhonu od roku 2019. Po překonání pandemie koronaviru očekáváme, že Apple vydá čtyři nové modely iPhonu.

Spotřebitelé se obávají především cen nejnovějších verzí iPhonu kvůli vysoké inflaci a problémům s dodavatelským řetězcem. Vysoká cena a také celkový dojem z události obvykle ovlivňují růst nebo případný pokles ceny akcií společností, což bylo v poslední době zřetelné. Pro investory tak může být zásadní otázkou, zda využít nižší ceny akcií nyní před uvedením nových produktů, nebo raději počkat do 7. září, kdy se koná konference společnosti Apple.

Výsledky společnosti

Pokud jde o výsledky společnosti Apple, na konci července tento gigant překonal cíle Wall Street za své třetí fiskální čtvrtletí. K těmto výsledkům přispěl lepší prodej chytrých telefonů a služeb společnosti Apple. Po oznámení pozitivních výsledků bychom mohli být svědky růstu akcií o více než 3 %. Prodej iPhonů vzrostl také o 3 %, zatímco prodej počítačů Mac se snížil o 10 % a prodej tabletů rovněž poklesl o 2 %. Výsledky společnosti Apple v červnovém čtvrtletí ovlivnil nedostatek počítačů Mac a iPadů.

Vyšetřování Applu

Na akcie společnosti by mohlo mít negativní dopad vyšetřování amerického ministerstva spravedlnosti. Potenciální žaloba je velmi reálná a ministerstvo spravedlnosti připravuje antimonopolní žalobu proti výrobci iPhonů. Problémem je konkrétně AppStore, který údajně zneužívá svého postavení.

Zdroj informací

Lucia Žárská, hlavní analytička společnosti ProfitLevel

Datum

1. září 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.6377 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál