Ladislav Pokorný: Výdaje rodičů na nový školní rok

Ladislav Pokorný: Výdaje rodičů na nový školní rok

Podle dnešního sdělení České bankovní asociace očekává 77 % rodičů zvýšené výdaje spojené se začátkem školního roku. Zejména ve vyšších třídách tvoří sešity podstatnou část nákladů vydaných na školní potřeby. Aktuální situace na trhu s papírem hrozila výrazným zdražením i těch nejobyčejnějších sešitů, kdy cena recyklovaného papíru vyšplhala na více než 2000,- Kč za tunu. Papírny Brno čelí útoku na rodičovské peněženky novou řadou Ecology, která kombinuje nízkou cenu s šetrností k životnímu prostředí.

„Naším cílem bylo nabídnout rodičům sešity, které budou v době všeobecného zdražování vstřícné k jejich peněženkám. Velkoobchodní cena naší nové řady Ecology zůstala ve srovnání s loňskými i předloňskými nejlevnějšími sešity na téměř stejné cenové úrovni. Řada Ecology je určená pro žáky třetích a vyšších tříd, jelikož je papír ve srovnání s produkty pro prvňáky a druháky mírně zašedlý a vhodnější spíše pro propisky než inkoustová pera a rollery. Papír Holmen je v současnosti oproti klasickému recyklovanému papíru zhruba o polovinu levnější, pod tisíc korun za tunu, a dokonce ekologičtější. Sešity nové řady Ecology jsou k dostání v papírnictvích už teď,“ říká vedoucí obchodního oddělení Papíren Brno Ladislav Pokorný.

Přesnější výpočet meziroční změny cen nejlevnějších sešitů Papíren Brno bude k dispozici po poledni.

Aby spotřebitelé věděli, jaké odlišnosti existují mezi sešity z různých druhů papírů, pořádají papírny ve středu 24. srpna od 10:00 testování sešitů pro novináře. Proběhne v zasedací místnosti Papíren Brno na Křenové 60 a testovat se bude pět druhů sešitů a pomocí čtyř nejběžnějších psacích potřeb.

K prohlédnutí bude kompletní nabídka sešitů, které pro rok 2022/23 prošla kompletní změnou designu.

Zdroj informací

Ladislav Pokorný, vedoucí obchodního oddělení Papíren Brno

Datum

16. srpna 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.199 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál