Ivan Bartoš: Evropský výbor regionů je důležitý partner pro rozvoj území

Ivan Bartoš: Evropský výbor regionů je důležitý partner pro rozvoj území

Dne 30. června 2022 vystoupil místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš na zasedání Evropského výboru regionů v Bruselu. Ministr lídrům evropských místních a regionálních orgánů představil hlavní priority českého předsednictví a vysvětlil přínos politiky soudržnosti pro řešení současné krize.

„V České republice klademe velký důraz na podporu územní soudržnosti, tedy solidarity mezi regiony, která se zaměřuje na snižování rozdílů mezi nimi. Proto prosazujeme citlivý územní přístup, který reflektuje specifické problémy a jejich jednotlivé potřeby. V rámci českého předsednictví chceme sdílet dobrou praxi v této oblasti a podporu inovací vnímáme jako důležitý nástroj rozvoje regionů, ale i integrovaných přístupů k rozvoji území,“ uvedl místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš. „Politika soudržnosti není jen otázkou peněz. Má svou vlastní hodnotu, která stimuluje udržitelný hospodářský růst, vytváří dlouhodobá pracovní místa a pomáhá zvyšovat kvalitu života," zdůraznil ministr hlavní přínos politiky soudržnosti.

Dalšími prioritami českého předsednictví jsou zvládnutí uprchlické krize a poválečná obnova Ukrajiny, energetická bezpečnost, posilování obranných kapacit EU a bezpečnost kybernetického prostoru.

Na jednání také zaznělo, že Evropská komise reagovala na iniciativu členských zemí, které jí zaslaly návrhy na zmírnění dopadů současné krize. Ministr Bartoš zároveň poděkoval Francii za odvedenou práci v roli předsedající země.

Zdroj informací

Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj

Datum

30. června 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1384 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál