Ivan Bartoš: Program na pomoc obcím s rekonstrukcemi bytů bude ještě atraktivnější a navíc pomůže i lidem zůstávajícím na Ukrajině

Ivan Bartoš: Program na pomoc obcím s rekonstrukcemi bytů bude ještě atraktivnější a navíc pomůže i lidem zůstávajícím na Ukrajině

Ministerstvo pro místní rozvoj se po dohodě s obcemi a městy rozhodlo vylepšit stávající program na pomoc s rekonstrukcemi bytů. Jeho cílem je co nejvíce rozšířit ubytovací kapacity pro nouzové ubytování uprchlíků z Ukrajiny. Tyto byty posléze zůstanou obcím, které je budou moci využívat pro své občany. Mezi oprávněné žadatele o dotaci jsou nově zahrnuty například i nestátní neziskové organizace.

„Bohužel válka na Ukrajině stále trvá, Putin se nevzdává svého nesmyslného odhodlání si tuto svobodnou zemi podrobit. Konec uprchlické krize je v nedohlednu a Česká republika musí navýšit ubytovací kapacity nejen kvůli uprchlíkům. Rozšiřujeme proto okruh oprávněných žadatelů o dotaci, protože hromadná ubytovací zařízení pravděpodobně nebudou moci v nastávající letní sezoně uprchlíkům poskytovat nouzové ubytování. Mezi oprávněné žadatele o dotaci jsou proto nově zahrnuty i nestátní neziskové organizace a církve a náboženské společnosti, které mohou výrazně rozšířit nabídku ubytování,“ řekl místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

Zároveň přímo na žádost ukrajinského ministra pro místní rozvoj poputuje 20 mil. Kč na pomoc s ubytováním vnitřních uprchlíků přímo na území Ukrajiny tak, aby co nejvíce lidí na Ukrajině zůstávalo. Tyto peníze půjdou na podporu dodávek modulárních domů.

Zdroj informací

Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj

Datum

22. června 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.6635 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál