Jiří Jemelka: Proč majitel nejedná, když ví, že je podnik v problémech

Jiří Jemelka: Proč majitel nejedná, když ví, že je podnik v problémech

Když to jde s firmou z kopce, tak to její majitel velmi dobře ví. Přesto se poměrně často stává, že nijak nejedná. Někdy si jako lidé nejsme schopni nalít čistého vína a radši se opíjí rohlíkem. Někdy zase krutě válčí se svým egem: „Cože? Že moje společnost krachuje? To jako, že jsem po všech těch letech selhal? Já?“

 

 

Selhání? Nikoli

O žádné selhání přece nejde. Styděli byste se za to, že neumíte operovat srdce? Pokud nejste kardiochirurg, tak asi ne. Majitelé firem bývají často skvělí techničtí odborníci nebo vizionáři, kteří byli ve správný čas na správném místě, to ale neznamená, že jsou experty na řízení firem.

Kdy potřebujete executive interim management

Pokud se vaše firma dostává do krize, nepotřebujete poradit. Potřebujete vzít za ruku a nechat se vést. Nepotřebujete poradce, potřebujete executive interim management. Pozor! Nejsme krizoví manažeři, ti chodí až po dvanácté a většinou přebírají byznys jen malý kousek před insolvencí. Tam už toho manévrovacího prostoru příliš není. My přicházíme pět minut před dvanáctou a dokážeme pomoct 80 % našich klientů.

Asi 60 % z nich jsou podniky, které dostáváme z potíží, zbylých 40 % jsou ty, které dobře šlapou, ale potřebují se posunout ve svém rozvoji dál. Za ty roky, kdy se interim managementu věnujeme, nám prošlo rukama více než 300 firem. Jsme schopni tedy již velice dobře odhadnout, zda vaší firmě umíme pomoct či nikoliv.

Nestyďte se říci si o nestranný názor

Pokud je vaše firma v potížích, nebo máte pocit, že její potenciál může být mnohem vyšší, pokud by se vše vzalo za správný konec, neváhejte nás oslovit. Vše nezávazně probereme u kávy, a pokud budete mít zájem, ve v podniku provedeme i úvodní analýzu. Tu platíte až v případě, že vás přesvědčíme a půjdete do spolupráce. Když jsme dokázali pomoct stovkám firem, proč bychom nedokázali posunout i tu vaši?

Zdroj informací

Ing. Jiří Jemelka, MBA, zakladatel společnosti J. I. P. pro firmy

Datum

6. června 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2432 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál