Ivan Bartoš: Peníze z EU mohou zmírnit krizi

Ivan Bartoš: Peníze z EU mohou zmírnit krizi

Místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš řešil s komisařkou pro regionální a městskou politiku Elisou Ferreirou možnosti využití evropských fondů pro zvládnutí současné uprchlické krize. Účastnil se druhého dne jednání 8. Kohezního fóra v Bruselu.

„S paní komisařkou Ferrierou jsem jednal o možných opatřeních a aktivitách, které by zasaženým zemím a jednotlivých regionům pomohly reagovat na dlouhodobější dopady současné migrační krize spojené s ruskou agresí na Ukrajině. Hned ráno jsem obdobné téma řešil s francouzským ministrem Joëlem Giraudem. Co se týká České republiky, usiluji o to, aby z Národního plánu obnovy šla celá miliarda Eur právě na zvládnutí aktuální krize,“ uvedl místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

Na programu bruselské mise bylo také jednání s předsedou výboru pro regionální rozvoj Evropského parlamentu Youbousem Omarjee, kterému ministr Bartoš představil hlavní priority nadcházejícího Českého předsednictví Rady EU v oblasti politiky soudržnosti. Zde je hlavním zájmem ČR prezentovat politiku soudržnosti jako dlouhodobou, moderní a flexibilní politiku EU, která hraje nezastupitelnou roli v rozvoji všech regionů a ve snižování nerovností mezi nimi. Ministr podpořil zahájení politické debaty o dalším směřování politiky soudržnosti v období 2028+, tedy po konci nového programového období 2021-2027.

Zdroj informací

Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj

Datum

18. března 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3812 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál