Bohumil Trampota: Česká zbrojovka: Vysoká poptávka, akvizice a organický růst

Bohumil Trampota: Česká zbrojovka: Vysoká poptávka, akvizice a organický růst

Investiční doporučení: Pro akcie společnosti Česká zbrojovka Group SE (CZG) vydáváme novou cílovou cenu ve výši 645 CZK. Zároveň potvrzujeme doporučení Koupit, které zůstává beze změny. Naše nová cílová cena naznačuje možnost zhodnocení ve srovnání s aktuálním tržním kurzem o 28%. Předcházející cílová cena byla 357 CZK.

CZG koupila ikonu v sektoru, a to společnost Colt. Celá skupina CZG tak má silný růstový potenciál. Lépe totiž bude obsluhovat hlavní světový trh se zbraněmi v USA. Stane se také okamžitě účastníkem tendrů pro americké ozbrojené složky. To doplní již tak velmi silnou poptávku tamního zejména civilního sektoru.

Trh v USA je největší na světě a v posledních letech je charakteristický masivní poptávkou. Prakticky vše co CZG vyrobí, se tam prodá. Pro CZG představuje tento trh asi 60 % celkových tržeb. Nicméně ani ostatní trhy, například v Africe či Asii, nezůstávají pozadu a poptávka roste. Z geografického rozdělení poroste také význam domácího trhu vzhledem k začátku plnění kontraktu pro Armádu ČR.

Odhadujeme, že v následujících letech poroste počet vyrobených zbraní a hospodaření sopečnosti. To je dáno konsolidací Coltu. Celková čísla minulého roku (2021) vylepší asi jen výsledky za půl roku, protože je součástí CZG od konce května. V tomto roce se jeho konsolidace již projeví naplno. Kromě toho, podle plánů CZG, poroste výroba v hlavním výrobním závodě v Uherském Brodě. Společnost by si měla udržet vysokou ziskovost a měla by dále vykazovat silnou schopnost generovat hotovost.

Atraktivní finanční profil. CZG má silnou bilanci. Nízké zadlužení a silná tvorba hotovosti dávají společnosti potenciál na poli M&A (fúze a akvizice) – viz akvizice společnosti Colt. CZG by chtěla uspokojovat celkovou poptávku segmentu malých střelných zbraní. Kromě zabraní samotných by chtěla růst také v sektorech příslušenství, vybavení nebo munice. Cestu M&A tak považujeme za další potenciál růstu.

Ocenění akciíjsme stanovili na základě modelu diskontovaného volného cash flow. Fair value jsme odhadli na 645 CZK. Parametry ke stanovení cílové ceny (sektorová atraktivita, atraktivita společnosti a spekulativní potenciál) jsou tentokrát celkem 0 %. Cílová cena je tedy v tomto případě stejná jako fair value a stanovili jsme ji na 645 CZK na jednu akcii. CZG se obchoduje za P/E 13,5x (2022e) a 12,1x (2023e) a u násobku EV/EBITDA za 7,6x (2022e) a 7,0x (2023e).

Zdroj informací

Bohumil Trampota, Ekonomický a strategický výzkum, Komerční banka, a.s.

Datum

17. ledna 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3326 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál