Jana Steckerová: Koruna zisky neudržela

Jana Steckerová: Koruna zisky neudržela

V dopoledních hodinách se koruna držela pod hladinou 24,35 CZK/EUR. Rozhovor člena bankovní rady ČNB Tomáše Holuba pro TV Nova se na jejím kurzu nijak neodrazil. Ten v něm prohlásil, že se inflace bude v letošním roce zespoda blížit k deseti procentům. Od druhého čtvrtletí by se ale měla začít snižovat, přičemž v závěru roku by už měla být rozumně nízká. Dodal také, že celoroční průměr inflace by být měl letos přibližně šest procent s tím, že se centrální banka snaží, aby to do konce roku bylo okolo dvou procent, což věří, že se jí podaří. Na uvedená slova koruna nijak zásadně nereagovala.

Odpoledne se však kurz koruny otočil a oslabil až k úrovni 24,47 CZK/EUR. To ve srovnání s předchozím obchodním dnem znamenalo ztrátu 0,5 %. Za vývojem stál zřejmě vývoj domácích úrokových sazeb, které klesaly. Zbytek regionu na tom byl ve srovnání s korunou lépe. Maďarský forint posílil o 0,2 % na 357,8 HUF/EUR, polský zlotý pak zůstal více méně beze změny (4,54 PLN/EUR).

Na kurzu eura vůči dolaru byla patrná absence jakýchkoli zajímavějších impulzů. Společná evropská měna se tak dnes držela převážně v pásmu 1,132-1,135 USD/EUR.

Zdroj informací

Jana Steckerová, Komerční banka, a.s.

Datum

11. ledna 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3091 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál