Ivan Bartoš: Prioritou MMR je podpora bydlení a stavební zákon

Ivan Bartoš: Prioritou MMR je podpora bydlení a stavební zákon

Vláda schválila programové prohlášení vlády, ve kterém si vytyčuje cíle na své volební období. Ministerstvo pro místní rozvoj se zaměří především podporu bydlení, odbourání ekonomických rozdílů mezi regiony, digitalizaci veřejné správy, zrychlení stavebního řízení, smysluplné využití evropských dotací nebo cestovní ruch.

„Regiony České republiky musí prosperovat a být konkurenceschopné. V odbourání nerovností mezi nimi nám mohou pomoci i evropské fondy, které musíme efektivně a smysluplně využít. Pro mě osobně je nejdůležitější vyřešit otázku dostupného bydlení a novelizovat stavební zákon tak, aby se u nás začalo stavět skutečně rychleji. K tomu využijeme i digitalizaci tak, aby stát fungoval efektivně s využitím moderních technologií ve všech oblastech. Připravíme také tolik žádaný zákon o cestovním ruchu a restartujeme celé odvětví,“ uvedl ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

Klíčovými oblastmi Ministerstva pro místní rozvoj je vedle digitalizace i rozvoj regionů, podpora bydlení, stavební zákon a územní plánování, veřejné zakázky a cestovní ruch.

Programové prohlášení vlády - Digitalizace

Programové prohlášení vlády - Regionální a místní rozvoj

Zdroj informací

Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj

Datum

7. ledna 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.7319 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál