Storyous: Komentář k dalším vládním opatřením za gastronomii

Storyous: Komentář k dalším vládním opatřením za gastronomii

Likvidační. Vláda schvaluje opatření opět na poslední chvíli, na které gastro provozy nemají žádný čas se připravit. Například skladové zásoby podniky obvykle neřeší ze dne na den. Pro některé provozy dnes vyhlášená opatření znamenají de facto uzávěru, protože se jim nevyplatí otevírat. Zrušením vánočních trhů, uzávěrou restaurací ve 22:00 a omezením kapacity na 100 osob restaurace a další zařízení prakticky přichází o tradiční vrchol roku, tzn. vánoční večírky, oslavy a další eventy. Pokud byl už na začátku listopadu propad návštěvnosti restaurací v porovnání s rokem 2019 více než 20 procent, v prosinci se můžeme spolehlivě dostat na víc než 50 procent. A to jsou možná ještě optimické predikce. Bude záviset na dalším vývoji epidemické situace i na tom, jak se organizátoři akcí k omezením postaví - zda akce zruší úplně nebo budou hledat možné alternativy při dodržování bezpečnostních opatření.

Letošní vývoj s určitými odchylkami kopíruje loňskou situaci se zpožděním zhruba měsíc a půl. Bohužel. Znovu apelujeme na vládu, aby zavedla testování i naočkovaných lidí, kteří v případě nákazy možná neskončí na jednotce intenzivní péče, nákazu však dále, například na pracovištích, šířit dále mohou. Je to logický krok, který už vláda měla zavést dříve. Naočkovaný člověk není bezinfekční, pouze snižuje riziko přenosu. Naprosto klíčové je proto zvýšit testovací kapacitu, která zejména v regionech dosáhla svých limitů. Výrazně také podporujeme zvýšení proočkovanosti, abychom se co nejdříve mohli vrátit k běžnému životu – v osobním i pracovním životě."

Storyous

Společnost Storyous vytváří komplexní restaurační systém, který zjednodušuje každodenní úkony spojené s gastronomickým provozem. Digitalizuje a automatizuje procesy díky propojení s dodavateli nebo účetními a hotelovými systémy. Aktuálně zpracovává 18 procent obratu v české gastronomii. Od konce roku 2020 je součástí globální fintechové společnosti SaltPay, díky které Storyous postupně rozšiřuje své portfolio služeb a zároveň geograficky expanduje. Produkty firmy jsou dostupné například také na Slovensku, v Polsku, Španělsku, Maďarsku, Chorvatsku a na Islandu.

Zdroj informací

Storyous

Datum

25. listopadu 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3097 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál