Gastronomická sekce Hospodářské komory ČR ke krizovým opatřením vlády uvádí:
1 .jsme zklamáni tím, že se vláda nepoučila z minulosti a ve svých opatřeních nijak neřeší například shlukování osob po konci provozní doby ve 22:00
2. zavedená opatření opět zhoršují situaci podnikatelů v omezovaných sektorech, ať už jde o gastronomii či pořadatele kulturních a společenských akcí – očekáváme proto jednání s vládou o úpravě systému kompenzací
3. důrazně vyzýváme vládu, aby přijatá opatření skutečně vymáhala, neboť považujeme za nepřijatelné, že na opatření doplácí poctivě se chovající podnikatelé, zatímco černí pasažéři na ignorování pravidel vydělávají.
Tomáš Prouza, prezident, Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR
Luboš Kastner, člen představenstva AMSP
Kateřina Holnová, výkonná ředitelka, Apron
Václav Stárek, prezident, Asociace hotelů a restaurací ČR
Aleš Svojanovský, prezident, Česká barmanská asociace
Jiří Roith, prezident, Český gastronomický institut
Martina Ferencová, výkonná ředitelka, Český svaz pivovarů a sladoven
Gastronomická sekce Hospodářské komory
25. listopadu 2021