Martin Dozrál: Testovat jsme nikdy nepřestali, nově testujeme i očkované a neočkovaní budou mít možnost vakcinace přímo v továrně

Martin Dozrál: Testovat jsme nikdy nepřestali, nově testujeme i očkované a neočkovaní budou mít možnost vakcinace přímo v továrně

Naše zaměstnance jsme nikdy nepřestali testovat a stále řídíme náš provoz dle našeho pandemického plánu v režimu mírné prevence. Navíc jsme také intenzivně prováděli informační kampaň na podporu očkování mezi našimi zaměstnanci, zavedli jsme odměny za vakcinaci, ale nechceme jít cestou znevýhodňování neočkovaných.

V současné době se v našem provozu sledují přísná hygienická opatření, tj. nošení respirátorů ve všech prostorách továrny a je zaveden výrazně omezený přístup kancelářských pracovníků a externích návštěv do výrobních a skladovacích prostor. Domníváme se, že tento režim je dostatečně přísný a nechystáme se naše pravidla zásadně měnit.

Maximálně apelujeme na dodržování pravidel v provozu, všichni musí nosit respirátory. Naše zaměstnance jsme nepřestali testovat, stejně jako všechny firmy s odpovědným přístupem. Nyní zavádíme pravidelné testování i očkovaných. Testování rozhodně podporujeme, PCR testy by byly prokazatelnější, ale nejsem si jist, jestli je pro to v malém městě kapacita, již dnes je v Sušici čekací doba na PCR test až 3 dny.

V naší továrně se nám osvědčila pozitivní informační osvěta na podporu očkování, což bylo podle mě velmi podceněno na celostátní úrovni. Vedle této kampaně nám funguje testování, a to i očkovaných a přísná kontrola dodržování hygienických pravidel.

Lockdown pro neočkované není správným řešením, zvýší pouze polaritu a nespokojenost ve společnosti, která je vidět i uvnitř naší továrny. Nevěřím, že tyto restrikce pomohou docílit zásadně vyšších čísel očkovaných. A i kdyby ano, cena za to bude velmi vysoká v podobě ještě většího rozdělení společnosti. Pomohla by lépe vedená komunikační kampaň plus maximální zpřístupnění očkování pro všechny. My jsme se proto vedle lepšího sdílení informací o očkování, rozhodli zařídit pro neočkované možnost vakcinace přímo v továrně.

Nově jsme také začali nabízet test na protilátky, který našim zaměstnancům hradíme.

V krátkém čase se chceme dostat k 70% proočkovanosti, v současné době jsme lehce nad 50 %, ale ve výrobě a skladech se toto číslo pohybuje na nižších hodnotách. Věříme, že možnost očkování v továrně plus finanční odměna za vakcinaci (1500 Kč), nám budou fungovat a docílíme tak podstatného zvýšení proočkovanosti. Rozhodně budeme pokračovat v testování všech našich zaměstnanců.

Zdroj informací

Martin Dozrál, generální ředitel společnosti SOLODOOR

Datum

20. listopadu 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1642 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál