Přemysl Vícha: Snažíme se získat co největší zásobu na sklad, abychom zvládli klientům nabízet široký sortiment i před Vánocemi

Přemysl Vícha: Snažíme se získat co největší zásobu na sklad, abychom zvládli klientům nabízet široký sortiment i před Vánocemi

Navyšovali jste od vypuknutí pandemie covid-19 skladové prostory? Případně o kolik? Na takové a další otázky odpovídal Přemysl Vícha, ředitel divize E-business NWT/ Patro.cz.

Využíváme stávající skladové prostory, které jsme výrazně optimalizovali. Zaměřili jsme se na plynulost a rychlost při odbavení zboží, tím jsme si pomohli i v kapacitách na skladové prostory. Vedle vlastních skladů jsme investovali do vývoje Marketplaces (droppshiping), ve kterém máme nyní již přes 10 % dodavatelů, kteří zasílají zboží přímo kupujícímu. Tím jsme zrychlili expedici přímo ke koncovému klientovi a zároveň nemusíme tolik navyšovat vlastní skladové prostory. Přesto se nejprodávanější zboží snažíme nakupovat na náš sklad.
 
Měla na to nějaký vliv pandemie? Zejména mě zajímá, jestli jste navyšovali zásoby zboží, protože globální dodavatelské řetězce jsou kvůli covidu narušené a všeobecně dochází k výpadkům výroby a dodávek.

Navyšování zboží na sklad probíhá právě v této době ještě intenzivněji než kdy v minulosti. Kvůli ovlivnění situace s cenou za dopravu, zdražením zboží z důvodu nedostatku surovin, se snažíme získat co největší zásobu na sklad, abychom zvládli klientům nabízet široký sortiment i před Vánocemi. Nedostatek zboží před Vánoci ovlivní i jejich cenu, která se může výrazně zvýšit. Proto radíme nakupujte již nyní.  

Začali jste se proto letos dříve a více zásobovat na vánoční sezónu? Od kdy připravujete zásoby na vánoční prodeje?

Na Vánoce se připravujeme pravidelně celý rok s tím, že sklad a domluvené zboží dorazí na konci léta, začátkem září. Bohužel se letos zboží zpožďuje, nebo není aktuálně dostupné.

Přistoupili jste ke zkrácení dodavatelských řetězců, resp. máte nyní víc dodavatelů z bližších oblastí, abyste se chránili proti výpadkům od dodavatelů ze vzdálenějších oblastí světa?

Některé zboží, například elektroniku, nelze nahradit jen tak dodavatelem ze střední Evropy. Hledáme sice různé varianty, ale klienti očekávají značky a produkty, které znají. V tuto chvíli jde primárně o to, získat zboží z různých zdrojů. Komu se povedlo se zásobit ještě v první polovině letošního roku, tak vyhrál Vánoce.

Zdroj informací

Přemysl Vícha, ředitel divize E-business společnosti NWT

Datum

27. října 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2013 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál