Kontroly bezinfekčnosti v restauračních zařízeních považujeme za rozumné a v některých zemích v zahraničí už takto běžně fungují. Je samozřejmě možné, že některé hosty tato restrikce může odradit, pokud si však s příchodem podzimní vlny koronaviru máme vybrat mezi tímto opatřením a další uzávěrou restaurací, která by pro pohostinství bylo naprosto likvidační, je kontrola bezinfekčnosti tím nejlepším řešením. V řadě evropských zemí restaurace i při vyšších počtech nakažených běžně fungují, samozřejmě za přísnějších bezpečnostních opatření. S tím souvisí i zodpovědné chování – nás všech i provozovatelů. Viz například iniciativa #bezpecnarestaurace.
Společnost Storyous vytváří komplexní restaurační systém, který zjednodušuje každodenní úkony spojené s gastronomickým provozem. Digitalizuje a automatizuje procesy díky propojení s dodavateli nebo účetními a hotelovými systémy. Aktuálně zpracovává 18 procent obratu v české gastronomii. Od konce roku 2020 je součástí globální fintechové společnosti SaltPay, díky které Storyous postupně rozšiřuje své portfolio služeb a zároveň geograficky expanduje. Produkty firmy jsou dostupné například také na Slovensku, v Polsku, Španělsku, Maďarsku, Chorvatsku a na Islandu.
Storyous
20. října 2021